0 0
Piščanec z gobjim polnilom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
40 g Posušene gobe
150 g Kostanjeve gobe
Oljčno olje
2 stroka Česen
1 šopek Timijan
80 g Maslo
1 šopek Peteršilj
Olje tartufov
1 x Čebula
2 stebla Zelena
1 čebulica Koromač
1 pest Češnjev paradižnik
150 ml Belo vino
1 kg Piščanec

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Piščanec z gobjim polnilom

LASTNOSTI:
  • Brez Glutena
  • 2 h
  • Porcije 6
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 180 °C.

Posušene gobe položite v skledo in prelijte z 200 ml vrele vode. Približno 5 minut pustite na strani – gobe bodo vpile nekaj tekočine in bodo lepo rehidrirane.Precedite jih skozi drobno sito, tekočino pa prihranite, nato jih grobo sesekljajte.
Ponev postavite na srednji ogenj in dodajte 1 žlico oljčnega olja. Česen olupite in drobno narežite ter ga dajte v ponev skupaj s timijanom.

Ko se začne barvati, vanj stresite sveže in rehidrirane gobe ter tekočino za namakanje. Med nenehnim mešanjem kuhajte 15 do 20 minut ali dokler se vse ne skuhajo in dobijo čudovit bogat okus.

Odstranite iz ponve in na hitro zmiksajte v kuhinjskem robotu ali grobo sesekljajte na deski. Pustite 5 minut, da se ohladi, nato ga stresite v skledo.
Maslo grobo narežite na kocke in ga dodajte mešanici gob (na vročini se bo začelo nekoliko topiti).
Naberite peteršiljeve liste in jih grobo sesekljajte, nato pa jih vmešajte med gobe z 1 žličko tartufovega olja ter dobrim ščepcem morskega soli in črnega popra.

Čebulo olupite in grobo narežite na kolobarje. Obrežite zeleno in koromač, nato zeleno narežite na 3 cm velike koščke, koromač pa na kolobarje.

Zelenjavo skupaj s paradižnikom in vinom dodajte v velik pekač.

Piščanca pripravite tako, da gumijasto lopatico previdno položite pod kožo – to najlažje storite izza vratu. Lopatko nežno potisnite pod kožo od spredaj in se pomikate proti hrbtu. Ko naredite prostor, vanj previdno vtisnite gobji nadev in ga enakomerno potisnite po spodnji strani kože.

Piščanca položite na pladenj na zelenjavo, pokapajte z 1 žlico oljčnega olja in izdatno začinite. Piščanca pecite 1 uro in 40 minut ali dokler ni povsem pečen, vendar preverite po 1 uri in 30 minutah. Če se piščanec preveč obarva, ga zadnjih 20 minut pokrijte s folijo.

Pustite počivati 10 minut. Okusno postrezite s sezonskim dušenim zelenjem in kuhanim ali pečenim krompirjem.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Sladkorne palčke
Naprej
Piščanec po indijsko
Nazaj
Sladkorne palčke
Naprej
Piščanec po indijsko

Dodajte Komentar