Sestavine
-
450 g Piščančja prsa
-
1× Čebula
-
2 stroka Česen
-
1 čajna žlička Cimet
-
1 čajna žlička Kumina
-
1/2 čajne žličke Ingver
-
1/4 čajne žličke Kurkuma
-
2× Paradižnik
-
240 ml Piščančja juha
-
1 skodelica Datelj
-
1 žlica Peteršilj
-
Sol in poper
Navodila
V velikem loncu prepražite sesekljano čebulo in česen, da se zmehčata. Dodajte na kocke narezano meso in kuhajte, dokler ne porumeni z vseh strani.
Vmešajte mleto kumino, cimet, ingver in kurkumo ter enakomerno obložite meso in čebulo. Dodajte sesekljan paradižnik in juho ter mešanico zavrite. Pokrijte in kuhajte približno 1 uro (ali dokler se meso ne zmehča).
V lonec dodajte datlje brez koščic in jih vmešajte v omako. Kuhajte še 15 minut, dokler se datlji ne zmehčajo in se okusi zlijejo.
Po okusu začinite s soljo in poprom. Pred serviranjem okrasite s svežim koriandrom ali peteršiljem. Meso v omaki postrezite z rižem ali kuskusom. Dober tek!
(Foto: freepik.com)