0 0
Piščanec v omaki z datlji

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

450 g Piščančja prsa
Čebula
2 stroka Česen
1 čajna žlička Cimet
1 čajna žlička Kumina
1/2 čajne žličke Ingver
1/4 čajne žličke Kurkuma
Paradižnik
240 ml Piščančja juha
1 skodelica Datelj
1 žlica Peteršilj
Sol in poper

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Piščanec v omaki z datlji

V datljih je veliko pomembnih hranilnih snovi, vključno z naravnimi sladkorji (fruktozo in glukozo), vlakninami, kalijem, magnezijem, vitaminom B6 in železom. Dateljni so naravno sladki in lahko služijo kot bolj zdrava alternativa rafiniranemu sladkorju v različnih receptih in prigrizkih.

  • 1 ura 30 minut
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

V velikem loncu prepražite sesekljano čebulo in česen, da se zmehčata. Dodajte na kocke narezano meso in kuhajte, dokler ne porumeni z vseh strani.

Vmešajte mleto kumino, cimet, ingver in kurkumo ter enakomerno obložite meso in čebulo. Dodajte sesekljan paradižnik in juho ter mešanico zavrite. Pokrijte in kuhajte približno 1 uro (ali dokler se meso ne zmehča).

V lonec dodajte datlje brez koščic in jih vmešajte v omako. Kuhajte še 15 minut, dokler se datlji ne zmehčajo in se okusi zlijejo.

Po okusu začinite s soljo in poprom. Pred serviranjem okrasite s svežim koriandrom ali peteršiljem. Meso v omaki postrezite z rižem ali kuskusom. Dober tek!

(Foto: freepik.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Datlji za predjed
Naprej
Fižol po grško
Nazaj
Datlji za predjed
Naprej
Fižol po grško