Sestavine
-
2 žlici Olivno olje
-
2× Piščančje prsi
-
Sol
-
1× Čebula šalotka
-
2 stroka Česen
-
1/2 skodelice Belo vino1 skodelica = 240 ml
-
ščepec Čilijevi kosmiči
-
1 žlica Kapre
-
2 do 3 skodelice Rukola
-
1/2 Koromač
-
Parmezan
Navodila
Na srednje visoki temperaturi segrejte 1 žlico oljčnega olja.
Piščančje prsi potresite s soljo in jih 2-3 minute na vsaki strani pecite v vroči ponvi. Meso odstavite na krožnik.
V ponev dodajte drugo žlico oljčnega olja. Dodajte šalotko in jo med pogostim mešanjem kuhajte 1 minuto.
Dodajte česen in ga med pogostim mešanjem kuhajte še 1 minuto.
Dodajte belo vino in z leseno žlico postrgajte vse rjave koščke z dna ponve.
Dodajte kapre in kosmiče rdeče paprike ter kuhajte, dokler vino skoraj ne izgine, približno 2-4 minute.
Za serviranje zmešajte rukolo in oguljen koromač ter jih nekaj položite na vsak krožnik. Po njih razporedite nekaj narezanega parmezana.
Na kupček rukole položite kos piščanca, nato pa ga prelijte z malo omake.
(Foto: pexels.com)