0 0
Piščanec v omaki iz kaper

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
2 žlici Olivno olje
Piščančje prsi
Sol
Čebula šalotka
2 stroka Česen
1/2 skodelice Belo vino 1 skodelica = 240 ml
ščepec Čilijevi kosmiči
1 žlica Kapre
2 do 3 skodelice Rukola
1/2 Koromač
Parmezan

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Piščanec v omaki iz kaper

LASTNOSTI:
  • Pekoče
  • 30 minut
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Na srednje visoki temperaturi segrejte 1 žlico oljčnega olja.

Piščančje prsi potresite s soljo in jih 2-3 minute na vsaki strani pecite v vroči ponvi. Meso odstavite na krožnik.

V ponev dodajte drugo žlico oljčnega olja. Dodajte šalotko in jo med pogostim mešanjem kuhajte 1 minuto.
Dodajte česen in ga med pogostim mešanjem kuhajte še 1 minuto.

Dodajte belo vino in z leseno žlico postrgajte vse rjave koščke z dna ponve.
Dodajte kapre in kosmiče rdeče paprike ter kuhajte, dokler vino skoraj ne izgine, približno 2-4 minute.

Za serviranje zmešajte rukolo in oguljen koromač ter jih nekaj položite na vsak krožnik. Po njih razporedite nekaj narezanega parmezana.

Na kupček rukole položite kos piščanca, nato pa ga prelijte z malo omake.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Karamelizirana čebula
Naprej
File lososa z mangom
Nazaj
Karamelizirana čebula
Naprej
File lososa z mangom

Dodajte Komentar