Sestavine
-
1/2 skodelice Moka
-
ščepec Sol
-
2× Piščančje prsi
-
2 žlici Olivno olje
-
1/4 skodelice Belo vino
-
1/4 skodelice Limonin sok
-
1/4 skodelice Maslo
-
2 žlici Kapre
-
2 rezini Limona
Navodila
1 skodelica = 240 ml
V posodi zmešajte moko in sol. Piščanca obložite z mešanico moke.
V ponvi na srednje visoki temperaturi segrejte oljčno olje. Piščanca na vročem olju pecite, dokler se ne zlato rjavo obarva in se skuha, 4 minute na vsaki strani. Piščanca prestavite na krožnik, pokrijte ga in ohranite na toplem.
V ponev vlijte belo vino in počakajte, da zavre. Dodajte limonin sok in kuhajte 2 do 3 minute, dokler se ne zmanjša za polovico.
V vrelo omako dodajte kocke masla. Ponev močno stresajte, dokler se maslo popolnoma ne stopi in se omaka zgosti. Odstavite z ognja in vmešajte kapre.
Piščanca prelijte z limonino omako in postrezite z limoninimi rezinami.
(Foto: pexels.com)