Sestavine
-
2 čajni žlički Koruzni škrob
-
100 ml Mleko
-
4 polovice Piščančje prsi
-
1 žlica Olivno olje
-
1 žlica Maslo
-
250 g Gobe
-
1/2 Čebula
-
70 ml Piščančja juha
-
Sol in poper
Navodila
Koruzni škrob in mleko zmešajte do gladkega. Piščanca s kladivom za meso udarite v debelino 5 mm.
V veliki ponvi brez prijema segrejte olje na srednji temperaturi; piščanca pecite, dokler ni več rožnat, 5-6 minut na vsaki strani. Piščanca vzemite iz ponve.
V isti ponvi na srednje visoki temperaturi segrejte maslo. Dodajte narezane gobe in čebulo ter jih dušite, dokler se ne zmehčajo. Vmešajte juho, sol in poper; zavrite.
Vmešajte mešanico koruznega škroba in jo dodajte v ponev. Ponovno zavrite; kuhajte in mešajte, dokler se ne zgosti, 1-2 minuti. Piščanca vrnite v ponev in ga segrejte.
(Foto: pexels.com)