Sestavine
-
2 žlici Avokadovo olje
-
8 x Piščančja stegna
-
1 x Čebula
-
3 stroki Česen
-
2 x Čili
-
2 žlici Ingver
-
100 g Arašidovo maslo
-
400 ml Kokosovo mleko
-
400 g Konzerviran paradižnik
-
Koriander
-
Arašidipraženi
-
Riž
Navodila
V ponvi na srednji temperaturi segrejte 1 žlico olja. Piščanca v serijah popecite. Čebulo pražite 8 minut, da se zmehča. Nato dodajte česen, čili in ingver ter jih 2 minuti pražite na drugi 1 žlici olja.
Vmešajte arašidovo maslo, kokosovo mleko in paradižnik ter zavrite. Piščanca vrnite v ponev in dodajte sesekljan koriander. Kuhajte 30 minut, dokler se omaka ne zgosti in piščanec ni kuhan.
Postrezite s preostalim koriandrom, praženimi arašidi in z rižem, če želite.
(Foto: pexels.com)