0 0
Piščanec s prilogo

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
Piščančje prsi
200 g Stročji fižol
15 ml Olivno olje
2 stroka Česen
60 ml Piščančja juha
30 ml Limonin sok
1 žlica Peteršilj
Sol in poper

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Piščanec s prilogo

  • 2 minut
  • Porcije 2
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Piščančje prsi na obeh straneh začinite s soljo in poprom.

V veliki ponvi na srednje visoki temperaturi segrejte oljčno olje. Ko se olje segreje, dodajte piščančje prsi in jih na vsaki strani pecite 6-7 minut oziroma dokler niso popolnoma pečene in porjavele. Piščanca odstranite iz ponve.

V ponev dodajte stročji fižol in ga med občasnim mešanjem kuhajte 3-4 minute.

V ponev dodajte sesekljan česen in kuhajte 1-2 minuti ali dokler ne zadiši.

Prilijte piščančjo juho in limonin sok ter premešajte. Tekočino pustite vreti 2-3 minute.

Piščančje prsi skupaj s sokovi, ki so se nabrali na krožniku, dodajte nazaj v ponev. Z žlico prelijte nekaj omake po piščancu.

Vse skupaj kuhajte še 2-3 minute ali dokler se omaka nekoliko ne zgosti, stročji fižol pa se zmehča.

Ponev odstavite z ognja in jo potresite s sesekljanim peteršiljem.

Piščanca in stročji fižol postrezite vročega in prelijte z žlico omake.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Raffaello kroglice
Naprej
Avokado toast
Nazaj
Raffaello kroglice
Naprej
Avokado toast

Dodajte Komentar