Sestavine
-
4× Piščančje prsi
-
200 g Stročji fižol
-
15 ml Olivno olje
-
2 stroka Česen
-
60 ml Piščančja juha
-
30 ml Limonin sok
-
1 žlica Peteršilj
-
Sol in poper
Navodila
Piščančje prsi na obeh straneh začinite s soljo in poprom.
V veliki ponvi na srednje visoki temperaturi segrejte oljčno olje. Ko se olje segreje, dodajte piščančje prsi in jih na vsaki strani pecite 6-7 minut oziroma dokler niso popolnoma pečene in porjavele. Piščanca odstranite iz ponve.
V ponev dodajte stročji fižol in ga med občasnim mešanjem kuhajte 3-4 minute.
V ponev dodajte sesekljan česen in kuhajte 1-2 minuti ali dokler ne zadiši.
Prilijte piščančjo juho in limonin sok ter premešajte. Tekočino pustite vreti 2-3 minute.
Piščančje prsi skupaj s sokovi, ki so se nabrali na krožniku, dodajte nazaj v ponev. Z žlico prelijte nekaj omake po piščancu.
Vse skupaj kuhajte še 2-3 minute ali dokler se omaka nekoliko ne zgosti, stročji fižol pa se zmehča.
Ponev odstavite z ognja in jo potresite s sesekljanim peteršiljem.
Piščanca in stročji fižol postrezite vročega in prelijte z žlico omake.
(Foto: pexels.com)