0 0
Piščanec s krompirjem po špansko

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 žlica Olivno olje
800 g Mlad krompir
Čebula rdeča
250 ml Piščančja juha
1 žlička Dimljena sladka paprika
Piščančje stegno
3 žlice Pasta chipotle
1 žlička Cimet

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Piščanec s krompirjem po špansko

Kuhinja:
  • 1 ura 20 minut
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 220 °C. Olje vlijte v velik pekač, ki se ne prijema. Posodo za 3 minute postavite v pečico, da se segreje. V posodo dodajte narezan krompir in čebulo ter ju premešajte, da se prelijeta z oljem. Prilijte juho in potresite s papriko. Začinite po okusu.

Na krompir in čebulo položite piščanca. Po okusu premažite s pasto chipotle in potresite s cimetom. Začinite s soljo. Pecite 50 minut ali dokler piščanec ne dobi zlate barve.

Piščanca prenesite na krožnik in ga pokrijte, da ostane topel. Krompir in čebulo pecite še 10 minut ali dokler se tekočina ne vpije in krompir ni hrustljav. Pred serviranjem po vrhu posujte rukolo.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Hruškovo kuhano vino
Naprej
Hrustljave kozice
Nazaj
Hruškovo kuhano vino
Naprej
Hrustljave kozice

Dodajte Komentar