Sestavine
-
1 žlica Olivno olje
-
800 g Mlad krompir
-
1× Čebula rdeča
-
250 ml Piščančja juha
-
1 žlička Dimljena sladka paprika
-
8× Piščančje stegno
-
3 žlice Pasta chipotle
-
1 žlička Cimet
Navodila
Pečico segrejte na 220 °C. Olje vlijte v velik pekač, ki se ne prijema. Posodo za 3 minute postavite v pečico, da se segreje. V posodo dodajte narezan krompir in čebulo ter ju premešajte, da se prelijeta z oljem. Prilijte juho in potresite s papriko. Začinite po okusu.
Na krompir in čebulo položite piščanca. Po okusu premažite s pasto chipotle in potresite s cimetom. Začinite s soljo. Pecite 50 minut ali dokler piščanec ne dobi zlate barve.
Piščanca prenesite na krožnik in ga pokrijte, da ostane topel. Krompir in čebulo pecite še 10 minut ali dokler se tekočina ne vpije in krompir ni hrustljav. Pred serviranjem po vrhu posujte rukolo.
(Foto: pexels.com)