0 0
Piščanec po indijsko

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
2 stroka Česen
4 cm velik kos Ingver
2 x Čili
1 x Limona
1 žlička Mleti koriander
1 žlička Mleta kurkuma
1 žlička Mleta kumina
2 žlički Dimljena sladka paprika
1 žlička Paradižnikov pire
1 žlica Jogurt
8 x Piščančja stegna
Oljčno olje
Koriander

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Piščanec po indijsko

LASTNOSTI:
  • Brez Glutena
Kuhinja:
  • 2 h 30 min
  • Porcije 8
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Česen zdrobite v pasto. Ingver in limonino lupinico drobno naribajte, dodajte česnu in dobro premešajte.
Čilije razpolovite po dolžini. Vsako polovico čilija trdno primite za pecelj in z žličko potegnite po notranjosti, da izdolbete semena. Čilije drobno sesekljajte in jih dajte v česnu. Dodajte limonin sok ter vse začimbe, paradižnikovo kašo, jogurt in majhen ščepec morske soli. Dobro premešajte.

Z ostrim nožem vsak kos piščanca nekajkrat zelo previdno prerežite do kosti in ga položite v skledo za mešanje.

Piščanca prelijte z marinado in jo s čistimi rokami vmasirajte v vse kotičke.

Skledo pokrijte s folijo za živila in piščanca pustite marinirati v hladilniku vsaj eno uro ali čez noč.

Pečico segrejte na 200 ºC. Kose piščanca s kleščami prestavite na pekač in jih razporedite v enakomeren sloj. Marinado shranite v skledi.

Ploščo pokrijte z alu folijo, nato pa jo postavite v pečico in jo pecite 40 minut.

Piščanca premažite s preostalo marinado in ga vrnite v pečico za 20 minut ali dokler piščanec ni pečen in zlato obarvan po vsej površini, na polovici poti pa ga obrnite.

Poberite koriandrove liste in zavrzite stebla. V manjšo skledo vlijte jogurt, vmešajte polovico koriandrovih listov in malo olja.
Piščanca postrezite s preostalim koriandrom in jogurtom ob strani. Postrezite z roti kruhom ali z zeleno solato.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Piščanec z gobjim polnilom
Naprej
Korenčkov kimči
Nazaj
Piščanec z gobjim polnilom
Naprej
Korenčkov kimči

Dodajte Komentar