Sestavine
-
2 stroka Česen
-
4 cm velik kos Ingver
-
2 x Čili
-
1 x Limona
-
1 žlička Mleti koriander
-
1 žlička Mleta kurkuma
-
1 žlička Mleta kumina
-
2 žlički Dimljena sladka paprika
-
1 žlička Paradižnikov pire
-
1 žlica Jogurt
-
8 x Piščančja stegna
-
Oljčno olje
-
Koriander
Navodila
Česen zdrobite v pasto. Ingver in limonino lupinico drobno naribajte, dodajte česnu in dobro premešajte.
Čilije razpolovite po dolžini. Vsako polovico čilija trdno primite za pecelj in z žličko potegnite po notranjosti, da izdolbete semena. Čilije drobno sesekljajte in jih dajte v česnu. Dodajte limonin sok ter vse začimbe, paradižnikovo kašo, jogurt in majhen ščepec morske soli. Dobro premešajte.
Z ostrim nožem vsak kos piščanca nekajkrat zelo previdno prerežite do kosti in ga položite v skledo za mešanje.
Piščanca prelijte z marinado in jo s čistimi rokami vmasirajte v vse kotičke.
Skledo pokrijte s folijo za živila in piščanca pustite marinirati v hladilniku vsaj eno uro ali čez noč.
Pečico segrejte na 200 ºC. Kose piščanca s kleščami prestavite na pekač in jih razporedite v enakomeren sloj. Marinado shranite v skledi.
Ploščo pokrijte z alu folijo, nato pa jo postavite v pečico in jo pecite 40 minut.
Piščanca premažite s preostalo marinado in ga vrnite v pečico za 20 minut ali dokler piščanec ni pečen in zlato obarvan po vsej površini, na polovici poti pa ga obrnite.
Poberite koriandrove liste in zavrzite stebla. V manjšo skledo vlijte jogurt, vmešajte polovico koriandrovih listov in malo olja.
Piščanca postrezite s preostalim koriandrom in jogurtom ob strani. Postrezite z roti kruhom ali z zeleno solato.
(Foto: pexels.com)