0 0
Piščanec na žaru

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1.7 kg težek piščanec
2 limoni
2 stroka česna
0.5 žličke sveže mletega črnega popra
2 žlici olivnega olja
0.5 šopka svežega rožmarina
0.5 žličke sveže mletega belega popra

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Piščanec na žaru

  • Porcije 8
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Kaj če bi tokrat poskusili na žaru pripraviti kar celega piščanca? Uporabite naš recept in se pustite presenetiti!

 

Dober tek!

Koraki

1
Narejeno

Priprava in peka

Piščanca od zunaj in znotraj operemo ter s papirnatimi brisačkami popivnamo do suhega. Operemo tudi limoni in nastrgamo za dve žlici lupinice. Nato limoni prerežemo na pol in iztisnemo sok. Česen olupimo, operemo in na drobno nasekljamo, rožmarin operemo, osušimo, osmukamo in sesekljamo.

Eno žlico nastrgane limonine lupinice, limonin sok, česen, rožmarin in olje dobro premešamo ter po okusu začinimo s soljo in z obema vrstama sveže mletega popra. Nato piščanca postavimo v skledo, polovico pripravljene mešanice pa prelijemo čezenj in namažemo notranjost. Drugo polovico nastrgane limonine lupinice damo v trebušno votlino.

Prižgemo oglje in dobro naoljimo mrežico, na katero postavimo piščanca, ki ga z vseh strani močno opečemo, vendar ne več kot 15 minut . Nato piščanca preložimo na pladenj, ki ga naredimo iz aluminijaste folije.

Pladenj položimo na mrežico, žar pa pokrijemo. Piščanca pečemo še dodatnih 80 minut. Vsakih 20 minut ga premažemo z mešanico, ki je ostala v skledi. Ko je piščanec pečen, ga vsaj 5 minut pustimo počivati.

Nato piščanca še vročega narežemo na manjše kose in ga skupaj s primerno prilogo in solato ponudimo.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Marinirani jagnječji kotleti na žaru
Naprej
Pleskavica na žaru
Nazaj
Marinirani jagnječji kotleti na žaru
Naprej
Pleskavica na žaru

Dodajte Komentar