Sestavine
-
200 g Piščančje mleto meso
-
100 g Zelje
-
1× Zelena čebula
-
1 strok Česen
-
1 žlička Ingversvež, nariban
-
1 žlica Sojina omaka
-
1 žlica Ostrigina omaka
-
1 žlička Sezamovo olje
-
ščepec Sol
-
Wonton zavitek
-
Olje
Navodila
Zmešajte mleto meso, sesekljano zelje, zeleno čebulo, sesekljan česen, nariban ingver, sojino omako, ostrigino omako, sezamovo olje, sol in črni poper po okusu. Dobro premešajte, da se vse sestavine enakomerno povežejo.
Na čisto površino položite wonton zavitek. Na sredino zavitka dajte približno 1 čajno žličko nadeva.
Robove zavitka navlažite z vodo. Zavitek prepognite na polovico po diagonali, tako da nastane trikotnik. Stisnite robove skupaj, da se zaprejo, in pazite, da ni zračnih žepov. Za klasično obliko wontona združite dva nasprotna vogala trikotnika in ju pritisnite, da se zapreta.
Nadaljujte z polnjenjem in zapiranjem wontonov, dokler ne porabite vsega nadeva. Za pripravo wontonov sta običajna dva načina kuhanja: cvrtje in kuhanje v pari.
Za cvrtje: V globoki posodi na srednje visoki temperaturi segrejte rastlinsko olje. Previdno dodajte wontone, po nekaj naenkrat, in jih približno 2-3 minute cvrite, da postanejo zlato rjavi in hrustljavi.
Za kuhanje v pari: Wontone kuhajte na pari nad vrelo vodo približno 6-8 minut ali dokler niso kuhani.
Wontone postrezite vroče kot predjed ali kot del obroka. Ponudite jih lahko s sojino omako, sladko-kislo omako ali želeno omako za pomakanje.
(Foto: pixabay.com)