0 0
Piščančji wontoni

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

200 g Piščančje mleto meso
100 g Zelje
Zelena čebula
1 strok Česen
1 žlička Ingver svež, nariban
1 žlica Sojina omaka
1 žlica Ostrigina omaka
1 žlička Sezamovo olje
ščepec Sol
Wonton zavitek
Olje

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Piščančji wontoni

Kuhinja:

Uživajte v slastnih domačih wontonih s slanim nadevom in hrustljavo teksturo!

  • 30 minut
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Zmešajte mleto meso, sesekljano zelje, zeleno čebulo, sesekljan česen, nariban ingver, sojino omako, ostrigino omako, sezamovo olje, sol in črni poper po okusu. Dobro premešajte, da se vse sestavine enakomerno povežejo.

Na čisto površino položite wonton zavitek. Na sredino zavitka dajte približno 1 čajno žličko nadeva.

Robove zavitka navlažite z vodo. Zavitek prepognite na polovico po diagonali, tako da nastane trikotnik. Stisnite robove skupaj, da se zaprejo, in pazite, da ni zračnih žepov. Za klasično obliko wontona združite dva nasprotna vogala trikotnika in ju pritisnite, da se zapreta.

Nadaljujte z polnjenjem in zapiranjem wontonov, dokler ne porabite vsega nadeva. Za pripravo wontonov sta običajna dva načina kuhanja: cvrtje in kuhanje v pari.

Za cvrtje: V globoki posodi na srednje visoki temperaturi segrejte rastlinsko olje. Previdno dodajte wontone, po nekaj naenkrat, in jih približno 2-3 minute cvrite, da postanejo zlato rjavi in hrustljavi.

Za kuhanje v pari: Wontone kuhajte na pari nad vrelo vodo približno 6-8 minut ali dokler niso kuhani.

Wontone postrezite vroče kot predjed ali kot del obroka. Ponudite jih lahko s sojino omako, sladko-kislo omako ali želeno omako za pomakanje.

(Foto: pixabay.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Ratatuj v pekaču
Naprej
Rižota s tartufi
Nazaj
Ratatuj v pekaču
Naprej
Rižota s tartufi

Dodajte Komentar