Sestavine
-
2 skodelici Piščaneczdrobljen
-
1/2 čajne žličke Kumina
-
1/2 čajne žličke Čili v prahu
-
1/2 čajne žličke Sol
-
1/4 čajne žličke Česen v prahu
-
1/2 čajne žličke Paprika v prahu
-
1 žlica Limetin sok
-
1 skodelica Čedar
-
20× Koruzne tortilje
-
Salsa
-
Zelena čebula
Navodila
Segrejte pečico na 210 °C. Pekač popršite s sprejem za peko.
Zmešajte zdrobljenega piščanca s kumino, čilijem v prahu, soljo, česnom v prahu, papriko in svežim limetinim sokom. Mešajte, dokler piščanec ni dobro obložen z začimbami. Vmešajte nariban sir.
Na sredino tortilje dajte veliko žlico mešanice piščanca in sira ter jo tesno zavijte. Takitose s šivom navzdol položite na pripravljen pekač.
Popršite jih s sprejem za peko in pecite 15 do 20 minut ali dokler se ne zapečejo zlato rjavo in hrustljavo. Vzemite iz pečice in postrezite tople z želenim prelivom. Posujte jih s sesekljano zeleno čebulo. Dober tek!
(Foto: Instagram/cookscountry)