Sestavine
-
220 g Riževi rezanci
-
50 ml Sojina omaka
-
2 žlici Koruzni škrob
-
3 stroki Česen
-
500 g Piščančje prsi
-
1 žlica Arašidovo olje
-
1 žlica Sezamovo olje
-
6× Zelena čebula
-
1 skodelica Indijski oreščki
-
2 žlici Čilijeva omaka
-
Pražena sezamova semena
Navodila
Riževe rezance skuhajte v skladu z navodili iz embalaže.
Medtem v manjši skledi zmešajte sojino omako, koruzni škrob in česen. Dodajte piščanca. V veliki ponvi na arašidovem in sezamovem olju prepražite piščančjo mešanico, da ne bo več rožnata. Dodajte čebulo; kuhajte še 1 minuto.
Odcedite rezance; vmešajte jih v ponev. Dodajte indijske oreščke in čilijevo omako ter segrejte. Po želji dodajte popečena sezamova semena.
(Foto: freepik.com)