0 0
Piščančji ječmen z gobami

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
2 žlički Limonina lupina
2 žlici Limonin sok
1/4 skodelice Olivno olje
1 žlica Timijan
6 strokov Česen
1,2 kg Piščančja stegna
1,5 l Piščančja juha
20 g Maslo
Čebula
200 g Gobe
150 g Šampinjoni
2 skodelici Biserni ječmen
1 skodelica Belo vino
1/2 skodelica Parmezan
2 žlici Zgoščena smetana

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Piščančji ječmen z gobami

  • 1 ura
  • Porcije 6
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 200 °C. V veliki skledi zmešajte limonino lupinico, limonin sok, 2 žlici olja ter po polovico timijana in česna. Dodajte piščanca. Vtrite, da se obloži. Piščanca položite v pekač in ga prelijte z žlico preostale mešanice olja. Začinite s soljo in poprom. Piščanca pecite 40 do 50 minut.

Medtem v ponvi na srednje močnem ognju zavrite juho. Zmanjšajte temperaturo na nizko in pustite, da rahlo vre. Maslo in preostalo olje dajte v globoko ponev. Segrevajte na srednji temperaturi, dokler se maslo ne stopi. Dodajte čebulo. Ob občasnem mešanju jo kuhajte 5 minut ali dokler se ne zmehča. Dodajte gobe in kuhajte 5 minut ali dokler ne postanejo zlate barve. Dodajte preostali česen in timijan. Kuhajte 1 minuto ali dokler ne zadiši.

Dodajte ječmen. Premešajte, da se združi. Dodajte vino. Kuhajte 2 do 3 minute ali dokler se ne zmanjša za polovico. Dodajte 1/3 skodelice vroče juhe. Občasno mešajte, dokler se juha ne vpije. Ponovite postopek s preostalo vročo juho, po 1/3 skodelice.

Odstavite z ognja. Vmešajte parmezan in smetano. Pokrito pustite stati 5 minut. Začinite s poprom. Piščanca razporedite po ječmenovi mešanici. Na vrhu dodajte dodaten timijan, limonino lupinico in parmezan. Postrezite.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Pečen krompir z rožmarinom in veganskimi medaljoni
Naprej
Brokolijeva rižota
Nazaj
Pečen krompir z rožmarinom in veganskimi medaljoni
Naprej
Brokolijeva rižota

Dodajte Komentar