Sestavine
-
2 žlički Limonina lupina
-
2 žlici Limonin sok
-
1/4 skodelice Olivno olje
-
1 žlica Timijan
-
6 strokov Česen
-
1,2 kg Piščančja stegna
-
1,5 l Piščančja juha
-
20 g Maslo
-
1× Čebula
-
200 g Gobe
-
150 g Šampinjoni
-
2 skodelici Biserni ječmen
-
1 skodelica Belo vino
-
1/2 skodelica Parmezan
-
2 žlici Zgoščena smetana
Navodila
Pečico segrejte na 200 °C. V veliki skledi zmešajte limonino lupinico, limonin sok, 2 žlici olja ter po polovico timijana in česna. Dodajte piščanca. Vtrite, da se obloži. Piščanca položite v pekač in ga prelijte z žlico preostale mešanice olja. Začinite s soljo in poprom. Piščanca pecite 40 do 50 minut.
Medtem v ponvi na srednje močnem ognju zavrite juho. Zmanjšajte temperaturo na nizko in pustite, da rahlo vre. Maslo in preostalo olje dajte v globoko ponev. Segrevajte na srednji temperaturi, dokler se maslo ne stopi. Dodajte čebulo. Ob občasnem mešanju jo kuhajte 5 minut ali dokler se ne zmehča. Dodajte gobe in kuhajte 5 minut ali dokler ne postanejo zlate barve. Dodajte preostali česen in timijan. Kuhajte 1 minuto ali dokler ne zadiši.
Dodajte ječmen. Premešajte, da se združi. Dodajte vino. Kuhajte 2 do 3 minute ali dokler se ne zmanjša za polovico. Dodajte 1/3 skodelice vroče juhe. Občasno mešajte, dokler se juha ne vpije. Ponovite postopek s preostalo vročo juho, po 1/3 skodelice.
Odstavite z ognja. Vmešajte parmezan in smetano. Pokrito pustite stati 5 minut. Začinite s poprom. Piščanca razporedite po ječmenovi mešanici. Na vrhu dodajte dodaten timijan, limonino lupinico in parmezan. Postrezite.
(Foto: pexels.com)