Sestavine
-
1/2 žlice Sezamovo olje
-
4 žlice Sojina omaka
-
2 žlici Sladka sojina omaka
-
1 kg Piščančja krilca
-
2 stroka Česen
-
2 žlici Med
-
2 žlici Sezamova semena
Navodila
Pečico segrejte na 200 °C. Piščančja krila operite in osušite.
Zmešajte sojino omako, sladko sojino omako, med, sezamovo olje in sesekljan česen. Dodajte piščanca in ga premešajte z omako, da se obloži. V hladilniku marinirajte 1-2 uri.
Piščančja krila vzemite iz marinade in jih s kožo navzgor položite na pekač, obložen z aluminijasto folijo, in jih pokapajte z malo dodatnega medu. Pecite jih 8-10 minut ali dokler niso zlato rjavi, lepljivi in pečeni.
Medtem ko so krila v pečici, prelijte preostalo marinado v majhno posodo in jo 5 minut kuhajte. Krila prelijte z medeno omako in jih okrasite s sezamovimi semeni. Postrezite z limoninimi rezinami. Dober tek!
(Foto: pexels.com)