Sestavine
-
1 x Čebula rdeča
-
1 x Čilisrednje pekoč rdeč čili
-
3 žlice Oljčno olje
-
0.5 kg Piščančja prsapiščančja prsa brez kosti in kože
-
2 žlici Kečap
-
80 g Kisle kumarice
-
200 ml Sladka smetana
-
200 ml Voda
-
1 žlica Koruzni škrob
-
1 pest Sveži nasekljan peteršilj
-
Poper - mletipo okusu
-
Solpo okusu
Navodila
Operite piščančje prsi pod tekočo vodo, dobro osušite s papirnatimi brisačkami in narežite na manjše kose, ki jih začinite s poprom in soljo. Olupite in nasekljajte čebulo. Operite čili, očistite (odstranite pecelj, po vaši želji lahko tudi semena) in na drobno sesekljajte.
V nekoliko globlji ponvi segrejte olje, na katerem med mešanjem na hitro popražite kose piščančjega mesa. Ko bo meso spremenilo barvo, v ponev dodajte čebulo in pa čili. Sestavine med mešanjem pražite še toliko časa, da se bo čebula zmehčala in začne po robovih rahlo rjaveti. Dodajte kečap in prilijte mešanico smetane in pa vode. Dobro postrgajte s kuhalnico po dnu, da odlepite karamelizirane koščke, ki so nastali med praženjem. Vsebino na zmernem ognju počasi zavrite.
Odcedite kumarice in narežite na kolobarje, ki jih stresite v ponev k ostalim sestavinam. Razmešajte v skledici škrob na gladko z nekaj žlicami omake. Vlijte zmes v ponev. Mešajte jed in kuhajte toliko časa, da se bo zgostilo. Začinite s soljo in poprom po vašem okusu.
Servirajte golaž na krožnike in ponudite s prilogo po vaši izbiri (kuhan riž, njoki, cmoki, pire krompir). Potrosite jed še s sesekljanim peteršiljem in takoj postrežite.
Opomba: Namesto piščančjih uporabite lahko tudi druge kose piščančjega mesa (krače, bedra, perutnice…).
(Foto: Getty Images)