0 0
Piščančji golaž s kumaricami

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 x Čebula rdeča
1 x Čili srednje pekoč rdeč čili
3 žlice Oljčno olje
0.5 kg Piščančja prsa piščančja prsa brez kosti in kože
2 žlici Kečap
80 g Kisle kumarice
200 ml Sladka smetana
200 ml Voda
1 žlica Koruzni škrob
1 pest Sveži nasekljan peteršilj
Poper - mleti po okusu
Sol po okusu

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Piščančji golaž s kumaricami

Odlično kosilo in priprava tega kosila vam ne bo ukradla več kot dobre pol ure časa. Zraven se priležejo razne priloge.

  • 42 minut
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Operite piščančje prsi pod tekočo vodo, dobro osušite s papirnatimi brisačkami in narežite na manjše kose, ki jih začinite s poprom in soljo. Olupite in nasekljajte čebulo. Operite čili, očistite (odstranite pecelj, po vaši želji lahko tudi semena) in na drobno sesekljajte.

V nekoliko globlji ponvi segrejte olje, na katerem med mešanjem na hitro popražite kose piščančjega mesa. Ko bo meso spremenilo barvo, v ponev dodajte čebulo in pa čili. Sestavine med mešanjem pražite še toliko časa, da se bo čebula zmehčala in začne po robovih rahlo rjaveti. Dodajte kečap in prilijte mešanico smetane in pa vode. Dobro postrgajte s kuhalnico po dnu, da odlepite karamelizirane koščke, ki so nastali med praženjem. Vsebino na zmernem ognju počasi zavrite.

Odcedite kumarice in narežite na kolobarje, ki jih stresite v ponev k ostalim sestavinam. Razmešajte v skledici škrob na gladko z nekaj žlicami omake. Vlijte zmes v ponev. Mešajte jed in kuhajte toliko časa, da se bo zgostilo. Začinite s soljo in poprom po vašem okusu.

Servirajte golaž na krožnike in ponudite s prilogo po vaši izbiri (kuhan riž, njoki, cmoki, pire krompir). Potrosite jed še s sesekljanim peteršiljem in takoj postrežite.

Opomba: Namesto piščančjih uporabite lahko tudi druge kose piščančjega mesa (krače, bedra, perutnice…).

(Foto: Getty Images)

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Zapečene testenine z lososom
Naprej
Zapečena nadevana jajca
Nazaj
Zapečene testenine z lososom
Naprej
Zapečena nadevana jajca

Dodajte Komentar