• Domov
  • Mesne Jedi
  • Piščančji fileji s češnjevim paradižnikom in parmezanom
0 0
Piščančji fileji s češnjevim paradižnikom in parmezanom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
2 x - 3 x Strok - česen
0.4 kg Češnjev paradižnik
3 žlice Olivno olje
0.8 kg Piščančji file
4 vejice Timijan lahko uporabite tudi origano ali rožmarin
Čili mleti ali kosmiči
Poper - mleti
Sol
40 g Parmezan

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Piščančji fileji s češnjevim paradižnikom in parmezanom

Super je, če želite jesti dobro, okusno hrano, vendar si ne želite, da bi potrošili preveč svoje energije za pripravo hrane. Večino dela in časa bo namesto vas opravila kar pečica. Jed lahko postrežete tudi s kremno polento, pečenim krompirjem, rižem, kuskusom, kvinojo, testeninami in njoki ali pa kar s solato.

  • 30 minut
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli
Pečico segrejte na 200 stopinj Celzija. Češnjeve paradižnike operite, osušiteo in razpolovite. Olupite in narežite na rezine tudi česen.
Pekač rahlo naoljite in vanj dodajte češnjeve paradižnike, česen in pa timijan. Začinite še s poprom in soljo, po vaši želji pa lahko dodaste tudi malo mletega čilija ali čilijeve kosmiče. Sestavine s čistimi rokami nežno premešajte in razporedite po pekaču.
Obe strani piščančjih filijev začinite tudi s poprom in pa soljo. Položite jih v pekač in vse skupaj prelijte še z malo olivnega olja. Pekač za približno 10 minut postavite v ogreto pečico, da so piščančji fileji napol pečeni.
Parmezan na drobno naribajte. Pecite 10 minut in parmezan nato potresite po piščančjih filejih. Vse skupaj pecite še dodatnih 10 do 12 minut oziroma dokler ni piščanec pečen, paradižnik se vam že začne karamelizirati, parmezan pa postane hrustljavo zapečen.
Po želji lahko jed okrasite s sesekljanim peteršiljem ali pa baziliko. Dodajte še parmezanove ostružke in končano jed postrežite s prilogo po vaši želji.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Ajdovi žganci po koroško
Naprej
Zelenjavna omleta
Nazaj
Ajdovi žganci po koroško
Naprej
Zelenjavna omleta

Dodajte Komentar