Sestavine
-
4 x Piščančji file
-
25 dag Tatarski biftek
-
50 dag Listnato testo
-
2 jušni žlici Kisla smetana
-
5 dag Maslo
-
Sesekljana zeliščapeteršilj, drobnjak, kreša...
-
10 dag Mleti lešniki
-
1 x Jajčni rumenjak
-
Muškatni oreščekmala količina
-
2 žlici Mleko
-
Poperpo okusu
-
Solpo okusu
-
Rdeča paprika - mletaščepec
Navodila
Piščančji file potolcite, da dosežete debelejši del. V ponvi segrejte maslo, zrezke popecite z obeh strani in pustite, da se ohladijo.
Zmešajte vinski kamen in kislo smetano, sesekljana zelišča, muškatni orešček in mleto papriko, solite in popoprajte.
Listnato pecivo razvaljajte na kvadrate, ki so dovolj veliki, da lahko zavijete vsak kos mesa, in po vrhu peciva potresite mlete lešnike.
Tatarski biftek namažite na obeh straneh, položite ga na testo, zavihajte robove in pustite, da meso prekrije vse strani. Robove testa polirajte z vodo, da se testo drži skupaj.
Zgornji krožnik splaknite s hladno vodo in nanj položite zrezek. Rumenjak stepite z mlekom in z njim premažite testo.
Pecite v pečici, ogreti na 200 stopinj, 30 minut.