Sestavine
-
4 žlice Olivno olje
-
1 x Čebula
-
2 stroka Česen
-
1/4 žličke Čilijevi kosmiči
-
800 g Konzerviran paradižnik
-
1 žlica Sladkor v prahu
-
6 žlic Maskarpone
-
4 x Piščančje prsi
-
300 g Peresniki
-
70 g Čedar
-
50 g Mocarela sir
-
Peteršilj
Navodila
V ponvi na srednji temperaturi segrejte 2 žlici olja in 12 minut nežno pražite čebulo. Dodajte česen in čilijeve kosmiče ter kuhajte 1 min. Dodajte paradižnik in sladkor ter začinite po okusu. Kuhajte 20 min, nato vmešajte mascarpone.
V ponvi segrejte 1 žlico olja. Začinite piščanca in ga pražite 5-7 minut.
Pečico segrejte na 220 °C. Testenine skuhajte v skladu z navodili na embalaži. Odcedite jih in jih prelijte s preostalim oljem. Testenine stresite v posodo, odporno na pečico. Vmešajte piščanca in prelijte omako. Na vrhu dodajte čedar, mocarelo in peteršilj. Pecite 20 minut.
(Foto: pexels.com)