0 0
Piščančje suši kroglice

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

2 skodelici Riž 1 skodelica = 240 ml
80 ml Riževo vino
1 žlica Sladkor v prahu
Piščančje stegno brez kosti in kože
1 žlica Ingver
2 stroka Česen
60 ml Sojina omaka
2 žlici Rjavi sladkor
Spomladanska čebula
Sezamova semena

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Piščančje suši kroglice

Kuhinja:
  • 35 minut
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Riž sperite pod hladno vodo in ga zmešajte z 1 žlico soli in 2 skodelicama hladne vode. Riž zavrite in pokrijte s pokrovom ter zmanjšajte temperaturo.

Kuhajte 15 minut ali dokler se voda ne vpije, nato pa odstavite z ognja in pustite pokrito 10 minut.

V manjši skledi zmešajte riževo vino in sladkor v prahu, dokler se sladkor ne raztopi. Riž prenesite v skledo, nato pa ga prelijte z mešanico vina.  Pokrijte z vlažno brisačo in postavite na stran.

Za pripravo piščančjega nadeva na srednji temperaturi segrejte ponev s kapljico olja. Ko se segreje, v ponev položite piščančja stegna in jih pražite 5 minut.

V manjši skledi zmešajte ingver, sesekljan česen, sojino omako in rjavi sladkor ter prelijte piščanca. Med mešanjem kuhajte še 2 minuti ali dokler se omaka ne zmanjša in piščanec ni kuhan. Začinite s poprom in odstavite, da se popolnoma ohladi.

Ko je piščanec ohlajen, ga rahlo zdrobite na manjše kose, nato pa v mešanico vmešajte sesekljano spomladansko čebulo. Z vlažnimi rokami iz riža oblikujte 20 enako velikih kroglic in jih položite na pladenj.

V suši kroglico z vlažnimi rokami pritisnite na sredino, da naredite luknjico. V sredino z žlico nadevajte nekaj piščančje mešanice, nato pa kroglico zaprite. Ko je kroglica zaprta, jo povaljajte v sezamovih semenih in položite na pladenj. Ponovite s preostalimi suši kroglicami.

Suši kroglice postavite v hladilnik, da se ohladijo. Postrezite z majonezo in sojino omako. Dober tek!

(Foto: Instagram/vero_licious_)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Pečeni ovseni kosmiči s korenjem
Naprej
Kremni dip iz drobnjaka
Nazaj
Pečeni ovseni kosmiči s korenjem
Naprej
Kremni dip iz drobnjaka

Dodajte Komentar