Sestavine
-
2 skodelici Riž1 skodelica = 240 ml
-
80 ml Riževo vino
-
1 žlica Sladkor v prahu
-
3× Piščančje stegnobrez kosti in kože
-
1 žlica Ingver
-
2 stroka Česen
-
60 ml Sojina omaka
-
2 žlici Rjavi sladkor
-
1× Spomladanska čebula
-
Sezamova semena
Navodila
Riž sperite pod hladno vodo in ga zmešajte z 1 žlico soli in 2 skodelicama hladne vode. Riž zavrite in pokrijte s pokrovom ter zmanjšajte temperaturo.
Kuhajte 15 minut ali dokler se voda ne vpije, nato pa odstavite z ognja in pustite pokrito 10 minut.
V manjši skledi zmešajte riževo vino in sladkor v prahu, dokler se sladkor ne raztopi. Riž prenesite v skledo, nato pa ga prelijte z mešanico vina. Pokrijte z vlažno brisačo in postavite na stran.
Za pripravo piščančjega nadeva na srednji temperaturi segrejte ponev s kapljico olja. Ko se segreje, v ponev položite piščančja stegna in jih pražite 5 minut.
V manjši skledi zmešajte ingver, sesekljan česen, sojino omako in rjavi sladkor ter prelijte piščanca. Med mešanjem kuhajte še 2 minuti ali dokler se omaka ne zmanjša in piščanec ni kuhan. Začinite s poprom in odstavite, da se popolnoma ohladi.
Ko je piščanec ohlajen, ga rahlo zdrobite na manjše kose, nato pa v mešanico vmešajte sesekljano spomladansko čebulo. Z vlažnimi rokami iz riža oblikujte 20 enako velikih kroglic in jih položite na pladenj.
V suši kroglico z vlažnimi rokami pritisnite na sredino, da naredite luknjico. V sredino z žlico nadevajte nekaj piščančje mešanice, nato pa kroglico zaprite. Ko je kroglica zaprta, jo povaljajte v sezamovih semenih in položite na pladenj. Ponovite s preostalimi suši kroglicami.
Suši kroglice postavite v hladilnik, da se ohladijo. Postrezite z majonezo in sojino omako. Dober tek!
(Foto: Instagram/vero_licious_)