Sestavine
-
2 (skodelica) basmanti riž
-
400 g piščančji file
-
2 kom korenje
-
2 kom bučke
-
2 kom drobnjaka
-
40 ml sojine omake
-
80 ml jušne osnove
-
2 (žlica) olivnega olja
-
ščepec solipo okusu
-
ščepec poprapo okusu
Navodila
Koraki
1
Narejeno
|
Riž prelijte s 4 skodelicami vode in soljo ter zavrite. Ponev pokrijte in kuhajte na nizki temperaturi v skladu z navodili na embalaži, dokler riž ni kuhan in vsa tekočina ne zavre. Med kuhanjem večkrat nežno premešajte.
|
2
Narejeno
|
Korenje, bučke in drobnjak narežite na rezine, piščančji file sesekljajte ter začinite s soljo in poprom. V voku ali ponvi segrejte olje in najprej popečite piščančje trakce. Dodajte zelenjavo, rahlo popražite in po potrebi dodajte sojino omako. Dodajte omako in zavrite...In jed je dokončana.
|