Sestavine
-
260 g Moka
-
250 ml Vrela voda
-
1 žlica Sezamovo olje
-
80 ml Hoisin omaka
-
4 listi Solata ledenka
-
Piščanec
-
1× Paprika
-
8× Čebula šalotka
Navodila
Moko presejte in dodajte vrelo vodo in zmešajte, da nastane mehko testo.
Na rahlo pomokani površini gnetite testo približno 5 minut. Zavijte ga v plastično folijo in ga za 20 minut postavite na stran.
Testo odvijte in gnetite še 5 minut. Razdelite ga na 8 enakih delov. Vsak del testa oblikujte v enakomerne kroge.
Polovico krogov premažite s sezamovim oljem in jih prekrijte s preostalimi krogi. Vsako testo zvijte v 20 cm velik krog.
Na visoki temperaturi segrejte ponev. Dvojne palačinke na suho cvrite 45 sekund ali dokler se ne začnejo napihovati. Obrnite jih in pecite še 30 sekund. Palačinke morajo biti rahlo porjavele, vendar še vedno prožne.
Poližite jih na krožnik in pokrijte s čisto kuhinjsko brisačo ter ponovite postopek s preostalimi palačinkami. Vsaka posamezna palačinka je pečena le na eni strani.
Ne pečeno stran vsake palačinke premažite z omako hoisin, nato pa dodajte solato, piščanca, papriko in šalotko. Zvijte in postrezite.
(Foto: pexels.com)