0 0
Piščančje palačinke

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
260 g Moka
250 ml Vrela voda
1 žlica Sezamovo olje
80 ml Hoisin omaka
4 listi Solata ledenka
Piščanec
Paprika
Čebula šalotka

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Piščančje palačinke

Kuhinja:
  • 1 ura
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Moko presejte in dodajte vrelo vodo in zmešajte, da nastane mehko testo.

Na rahlo pomokani površini gnetite testo približno 5 minut. Zavijte ga v plastično folijo in ga za 20 minut postavite na stran.

Testo odvijte in gnetite še 5 minut. Razdelite ga na 8 enakih delov. Vsak del testa oblikujte v enakomerne kroge.

Polovico krogov premažite s sezamovim oljem in jih prekrijte s preostalimi krogi. Vsako testo zvijte v 20 cm velik krog.

Na visoki temperaturi segrejte ponev. Dvojne palačinke na suho cvrite 45 sekund ali dokler se ne začnejo napihovati. Obrnite jih in pecite še 30 sekund. Palačinke morajo biti rahlo porjavele, vendar še vedno prožne.

Poližite jih na krožnik in pokrijte s čisto kuhinjsko brisačo ter ponovite postopek s preostalimi palačinkami. Vsaka posamezna palačinka je pečena le na eni strani.

Ne pečeno stran vsake palačinke premažite z omako hoisin, nato pa dodajte solato, piščanca, papriko in šalotko. Zvijte in postrezite.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Piščančje skodelice
Naprej
Suši bovla
Nazaj
Piščančje skodelice
Naprej
Suši bovla

Dodajte Komentar