Sestavine
-
0.6 kg Piščančja bedra
-
2 x Korenjevelika
-
1 x Velika čebula
-
3 žlice Moka
-
Majaron
-
Česen2 stroka
-
2 x Krompir
-
1 žlica Oljejedilno
-
Lovorjev list
-
Vegeta
Navodila
Piščančja bedra očistite in začinite z Vegeto. Popecite na vročem olju in postavite na toplo. Na istem olju prepražite čebulo.
Ko čebula “postekleni”, jo poškropite z vodo. Ko voda izpari, na drobne kocke narežite sesekljan česen in krompir, korenje pa na kolobarje. Vse skupaj poparite in zalijte z vodo.
Pečene bedra vrnite nazaj v enolončnico in jih začinite z zelenjavo ter lovorjem. Kuhajte še 45 minut.
Enolončnico na koncu zgostite še z moko, pomešano z vodo. Vre naj še 10 minut.
Majaron dajte na koncu kuhanja.