Sestavine
-
12× Piščančja stegna
-
120 ml Med
-
120 ml Sojina omaka
-
60 ml Ribja omaka
-
2 stroka Česen
-
1 žlica Ingver
-
1/2 žličke Kitajske začimbe v prahu
-
2 žlici Sezamovo olje
-
1 žlica Sezamovo semepopečeno
Navodila
V veliki skledi zmešajte piščanca, med, sojino omako, ribjo omako, česen, ingver, kitajske začimbe in olje. Pokrijte s plastično folijo in za eno uro postavite v hladilnik, da se marinira.
Piščanca odcedite iz marinade in ga enakomerno bodite na 30 majhnih namočenih bambusovih nabodal.
Na srednji temperaturi segrejte ponev. Nabodala med občasnim obračanjem pecite 8 minut.
Nabodala položite na servirni krožnik. Potresite jih s sezamovimi semeni.
(Foto: pexels.com)