Sestavine
-
2 žlici Olivno olje
-
3 stroki Česentanke rezine
-
2 cm Ingverolupljen, na tanko narezan
-
1 x Čebula šalotkasesekljana
-
1 kg Piščančje bedrobrez kosti in kože
-
1 žlička Morska sol
-
1 žlička Kurkuma
-
3 skodelice Mlada špinača
-
1 skodelica Riž
-
5 skodelic Piščančja juha
-
3 x Limetasok
-
1 pest Arašidiza posip
-
1 žlička Sojina omaka
Navodila
V loncu za na srednji temperaturi segrejte oljčno olje. Dodajte česen, ingver in šalotko. Dušite 3-5 minut.
Dodajte piščančja stegna. Potresite z 1 žličko soli in s kurkumo. Kuhajte nekaj minut in meso obrnite. Tako kuhajte, dokler meso ni kuhano.
Odstranite piščanca in ga postavite na stran.
V ponev dodajte špinačo in 1/2 čajne žličke soli. Dušite 2-3 minute, dokler ne ovene. Odstranite špinačo in jo dajte na stran.
V ponev dodajte riž. Dušite ga 5 minut in dodajte 5 skodelic juhe in zavrite.
Medtem ko se riž kuha, narežite piščanca. Ko je riž mehak, dodajte piščanca in špinačo nazaj v lonec. Začinite z limetinim sokom, s sojino omako in svežimi zelišči.
(Foto: pexels.com)