Sestavine
-
1 žlica Olivno olje
-
4× Piščančja stegna
-
1× Čebula
-
2 skodelici Daši (japonska jušna osnova)1 skodelica = 240 ml
-
¼ skodelice Sojina omaka
-
3 žlice Riževo vino
-
3 žlice Rjavi sladkor
-
4× Jajce
-
4 skodelice Riž
Navodila
V veliki ponvi na srednji temperaturi segrejte olje. Dodajte narezanega piščanca in kuhajte približno 5 minut.
Dodajte čebulo; kuhajte in mešajte, dokler čebula ne postane prosojna, približno 5 minut.
Prilijte zalogo, nato pa primešajte sojino omako, vino in rjavi sladkor; mešajte, dokler se sladkor ne raztopi. Zavrite, nato zmanjšajte temperaturo in kuhajte približno 10 minut.
V skledi stepite jajca, nato jih vlijte v vročo jušno mešanico. Pokrijte ponev, zmanjšajte temperaturo in kuhajte, dokler se jajca ne skuhajo, približno 5 minut. Odstranite z ognja.
Riž razdelite v 4 globoke jušne sklede in ga prelijte z jušno mešanico.
(Foto: pexels.com)