Sestavine
-
8 podolgovatih rezin Piščančje meso
-
po okusu Sredozemske začimbe
-
8 rezin Slaninaprerezane po dolžini na pol
-
2 žlici Med
-
1 žlica Voda
Navodila
Zunanji žar segrejte na srednjo temperaturo in rešetko rahlo naoljite. Piščančje rezine začinite in vsakega piščanca ovijte z dvema tankima trakovoma slanine in konca zavihajte, da ga pritrdite.
V manjši skledi zmešajte med in vodo. Piščančje rezine položite na predhodno segret žar in zmanjšajte temperaturo na srednje nizko. Zaprite pokrov in na žaru pecite piščance, obračajte jih vsake 2 do 3 minute, dokler slanina ne porjavi, 12 do 14 minut. Za bolj hrustljavo slanino v zadnjih dveh minutah pečenja povečajte temperaturo. Piščančje rezine premažite z mešanico medu in pecite še 2 minuti, nato pa postrezite.
(Foto: pexels.com)