0 0
Pirine palačinke s sojinim mesom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

PALAČINKE
pirina moka
jajce
sol
voda
OMAKA
zelenjavna jušna kocka
olje
sojino mleto meso
čebula
česen
sol, poper
mleta rdeča paprika
bazilika
origano
omakica bazilika-Natureta
rezine sira (gauda, trapist, mozarella) po okusu (gauda, trapist, mozarella) po okusu

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pirine palačinke s sojinim mesom

PRAVA DOMAČA KUHINJA

  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Samostojna jed, h kateri lahko ponudimo skledo solate. Palačinke so zaradi moke fino mehke.

 

Dober tek!

Koraki

1
Narejeno

Priprava

Pripravimo maso za palačinke (količina sestavin po občutku, odvisno od števila palačink, ki jih želite pripraviti) in pustimo počivati pol ure. V vroči ponvi spečemo palačinke.
2
Narejeno

Kuhanje in praženje

Sojino meso pokuhamo v zelenjavni juhi (kocka) po navodilih in ga odcedimo (juho obdržimo). Na vročem olju prepražimo čebulo in dodamo sojino meso. Malo pražimo, dodamo začimbe: česen, sol (po okusu), rdečo papriko. Ko nekaj časa pražimo, meso zalijemo z jušno osnovo (toliko, da meso ni suho in da se čebula lepo pokuha). Kuhamo na zmernem ognju prb. 5 minut, dodamo bazilika omak"co in ostale začimbe, še nekoliko pokuhamo in odstavimo posodo. "Mleto meso" naj bo nekoliko bolj gosto, da nam pri nadaljnjem pečenju masa ne izteče iz palačink.
3
Narejeno

Peka

Palačinke nadevamo s tako pripravljeno maso, jih zavijemo, na vrh dodamo še rezine sira (gauda, trapist, mozzarella). Palačinke položimo na pekač, obložen s peki papirjem in jih damo v ogreto pečico na 200 stopinj. Pečemo 10-15 minut.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Špageti s paradižnikovo omako z baziliko
Naprej
Preprosti skutini njoki z gorgonzolo
Nazaj
Špageti s paradižnikovo omako z baziliko
Naprej
Preprosti skutini njoki z gorgonzolo

Dodajte Komentar