0 0
Pirin kruh s semeni

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
120 g semena mešanica semen za solato
300 g Moka pirina gladka pirina moka in še nekaj dodatne moke za delo
200 g Moka pirina polnozrnata pirina moka
60 g Sezam
2 čajni žlički Sol
1 zavoj Kvas suhi kvas
2 jedilni žlici Olje sončnično
270 ml Mlačna voda
2 jedilni žlici Kis namizni kis

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pirin kruh s semeni

LASTNOSTI:

    Probajte si privoščiti okusen in hrustljav kruh, ki je vir vlaknin, vitaminov in mineralov. Tukaj je recept za pirin kruh in to s semeni.

    • 150 minut
    • Porcije 4
    • Srednje

    Sestavine

    Navodila

    Deli

    V posodi vašega kuhinjskega robota zmešajte moko, vsa semena, kvas in pa še sol. Začnite gnetiti na nizki stopnji, sestavinam pa postopoma dodajajte vodo, olje in kis. Prvih 5 minut gnetite počasi, nato pa naslednjih 5 minut hitro. Na koncu testo pokrijte še s kuhinjsko krpo in pustimo vzhajati na toplem toliko časa, da naraste na dvojno količino (tam okoli 60 minut).

    Vzhajano testo ponovno pregnetite na pomokani površini in oblikujte v štruco. Podolgovato košaro za vzhajanje testa zelo dobro pomokajte, vanjo položite štruco in pustite pokrito vzhajati še 30 minut. Medtem segrejte pečico na 240 °C (zgornje in spodnje gretje) in vanjo postavite z vodo napolnjeno ognjevarno posodo (npr. za narastke), ki naj se segreva skupaj s pečico.

    Testo zvrnite v pekač, ki naj bo obložen s papirjem za peko in ga položite na drugo vodilo pečice od spodaj. Po 10 minutah peke posodo z vodo zelo previdno previdno odstranite, temperaturo znižajte na 200 °C in pecite še okoli 30 minut.

    (Foto: Getty Images)

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    Skutni svaljki
    Naprej
    Španska rolada
    Nazaj
    Skutni svaljki
    Naprej
    Španska rolada

    Dodajte Komentar