0 0
Pire krompir s tartufi

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

750 g Krompir
50 g Maslo
100 ml Mleko
2 žlici Parmezan
1 žlica Olje tartufov
Tartufi
Sol in poper

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pire krompir s tartufi

  • 30 minut
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Krompir olupite in narežite. Kose krompirja dajte v velik lonec in jih prelijte s hladno vodo. Vodi dodajte ščepec soli in jo zavrite. Krompir kuhajte, dokler se ne zmehča, približno 20 minut.

Kuhan krompir odcedite in ga vrnite v lonec. Zmečkajte ga s tlačilko za krompir, dokler ne postane gladek.

Na nizki temperaturi stopite maslo. Dodajte mleko in ga rahlo segrejte.

Toplo mešanico mleka in masla vlijte v pire krompir in dobro premešajte. Dodajte nariban parmezan in tartufovo olje ter po okusu začinite s soljo in poprom. Dobro premešajte in ga po vrhu okrasite s svežimi rezinami tartufa. Postrezite vroče kot razkošno prilogo.

(Foto: pixabay.com)

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Špageti v gobovi omaki s tartufi
Naprej
Goveji zrezki s tartufovim maslom
Nazaj
Špageti v gobovi omaki s tartufi
Naprej
Goveji zrezki s tartufovim maslom

Dodajte Komentar