Sestavine
-
750 g Krompir
-
50 g Maslo
-
100 ml Mleko
-
2 žlici Parmezan
-
1 žlica Olje tartufov
-
Tartufi
-
Sol in poper
Navodila
Krompir olupite in narežite. Kose krompirja dajte v velik lonec in jih prelijte s hladno vodo. Vodi dodajte ščepec soli in jo zavrite. Krompir kuhajte, dokler se ne zmehča, približno 20 minut.
Kuhan krompir odcedite in ga vrnite v lonec. Zmečkajte ga s tlačilko za krompir, dokler ne postane gladek.
Na nizki temperaturi stopite maslo. Dodajte mleko in ga rahlo segrejte.
Toplo mešanico mleka in masla vlijte v pire krompir in dobro premešajte. Dodajte nariban parmezan in tartufovo olje ter po okusu začinite s soljo in poprom. Dobro premešajte in ga po vrhu okrasite s svežimi rezinami tartufa. Postrezite vroče kot razkošno prilogo.
(Foto: pixabay.com)