0 0
Pire krompir na tri različne načine

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
0.8 kg Krompir
Muškatni orešček
Poper
Sol
200 ml Polnomastno mleko
3 jedilne žlice Maslo čajno maslo
50 g Olive črne okus 1, črne olive brez koščic
0.5 šopka Rukola okus 1
50 g Rozine okus 2
1 jedilna žlica Kari okus 2
0.5 šopka Peteršilj okus 2
0.5 šopka Timijan okus 3
0.5 kg Šampinjoni okus 3
1 jedilna žlica Repično olje okus 3

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pire krompir na tri različne načine

LASTNOSTI:

    Za ta recept ne potrebujete prav veliko časa. Pripravite si klasični krompirjev pire, ki ga boste nato razdelili na tri dele. Vsak del pire krompirja pa boste po svoje obogatili z rukolo, rozinami in pa s šampinjoni. Sliši se neverjetno, kajne?

    • 35 minut
    • Porcije 4
    • Lahko

    Sestavine

    Navodila

    Deli

    Operite krompir in ga olupite ter pokritega v vrelo slani vodi kuhajte tam okoli 25 minut. Nato ga odcedite in pustite, da se bo krompir nekoliko ohladil. V drugem loncu nato raztopite maslo, prilijte mleko in vse skupaj segrejte. Začinite s soljo, poprom in muškatnim oreščkom. Dodajte še topel krompir, ki ste ga predhodno pretlačili, premešajte in razdelite na tri dele.

    Okus 1:

    Operite rukolo in nekaj listov dajte nekam na stran, ostale liste pa sesekljajte. Razkoščičite olive in jih skupaj z rukolo vmešajte v pire. Pred serviranjem okrasite še z lističi rukole.

    Okus 2:

    V pire vmešajte kari in sultanite ali pa rozine ter okrasite s peteršiljem.

    Okus 3:

    Očistite šampinjone, jih na fino sesekljajte in v ponvi popražite na vročem repičnem olju. Nato jih vmešajte v pire, ki ga okrasite z lističi timijana.

    Namig: Prepustite se kdaj domišljiji in poskusite pire začinite po vaše, na vaš unikaten način!

    (Foto: Getty Images)

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    Hrustljave kozice
    Naprej
    Rulada z mocarela sirom
    Nazaj
    Hrustljave kozice
    Naprej
    Rulada z mocarela sirom

    Dodajte Komentar