Sestavine
-
0.8 kg Krompir
-
Muškatni orešček
-
Poper
-
Sol
-
200 ml Polnomastno mleko
-
3 jedilne žlice Masločajno maslo
-
50 g Olive črneokus 1, črne olive brez koščic
-
0.5 šopka Rukolaokus 1
-
50 g Rozineokus 2
-
1 jedilna žlica Kariokus 2
-
0.5 šopka Peteršiljokus 2
-
0.5 šopka Timijanokus 3
-
0.5 kg Šampinjoniokus 3
-
1 jedilna žlica Repično oljeokus 3
Navodila
Operite krompir in ga olupite ter pokritega v vrelo slani vodi kuhajte tam okoli 25 minut. Nato ga odcedite in pustite, da se bo krompir nekoliko ohladil. V drugem loncu nato raztopite maslo, prilijte mleko in vse skupaj segrejte. Začinite s soljo, poprom in muškatnim oreščkom. Dodajte še topel krompir, ki ste ga predhodno pretlačili, premešajte in razdelite na tri dele.
Okus 1:
Operite rukolo in nekaj listov dajte nekam na stran, ostale liste pa sesekljajte. Razkoščičite olive in jih skupaj z rukolo vmešajte v pire. Pred serviranjem okrasite še z lističi rukole.
Okus 2:
V pire vmešajte kari in sultanite ali pa rozine ter okrasite s peteršiljem.
Okus 3:
Očistite šampinjone, jih na fino sesekljajte in v ponvi popražite na vročem repičnem olju. Nato jih vmešajte v pire, ki ga okrasite z lističi timijana.
Namig: Prepustite se kdaj domišljiji in poskusite pire začinite po vaše, na vaš unikaten način!
(Foto: Getty Images)