0 0
Pinca – velikonočni kruh

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

1 kg moke
2 jajci
6 rumenjakov
10 dag masla
10 dag sladkorja
0.5 dl ruma
3 dl mlačnega mleka
lupina 1 limone
kavna žlička soli
KVASEC:
4 dag kvasa
2 dl mleka
1 žlica moke
pol žlice sladkorja premaz 1 jajce

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pinca – velikonočni kruh

PRAVA DOMAČA KUHINJA

  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Popolni kruh za velikonočni praznik.

 

Dober tek!

Koraki

1
Narejeno

Priprava in peka

Jajci, rumenjake, sladkor, rum in sol penasto umešamo v kotličku in nekoliko ogrejemo nad soparo, med stepanjem pa prilivamo mlačno mleko. Stepamo toliko časa, da dobimo gosto zmes.

Posebej pripravimo kvasec, ki naj vzhaja na dvakratno vsebino. Nato ga primešamo jajčni zmesi, dodamo moko, dobro premešamo in nato prilijemo raztopljeno (ne vroče) maslo. Dobro pregnetemo in pustimo vzhajati na toplem(2 kratna velikost). Vzhajano testo zvrnemo na pomokano desko in ga razdelimo na 3 ali več hlebčkov. Položimo jih na pekač obložen s peki papirjem, pokrijemo z ogretim prtičem in še enkrat vzhajamo.

Pred pečenjem jih namažemo z jajcem in na vrhu malo prerežemo. Postavimo v ogreto pečico in 1 uro pečemo pri 180 stopinjah.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Lepinja
Naprej
Hitre žemljice
Nazaj
Lepinja
Naprej
Hitre žemljice

Dodajte Komentar