Sestavine
-
1/3 skodelice Rjavi sladkor
-
1/3 skodelice Beli rum
-
1/2 Ananas
-
170 g Maslo
-
1 skodelica Sladkor v prahu
-
3× Jajce
-
1 1/3 skodelice Moka za vzhajanje
-
3/4 skodelice Moka
-
160 ml Kokosovo mleko
Navodila
Pečico segrejte na 180 °C. Namastite okrogel pekač. Dno in stranico obložite s papirjem za peko.
V majhno ponev na srednji temperaturi dajte rjavi sladkor, 2 žlici ruma in 2 žlici vode. Mešajte 2 minuti ali dokler se sladkor ne raztopi. Pustite, da zavre. Kuhajte 2 minuti ali dokler se sirup nekoliko ne zgosti. S sirupom pokapajte dno pripravljenega pekača.
Vsak kos ananasa po dolžini narežite na tanke rezine. Polovico rezin razporedite po dnu pekača, tako da se rahlo prekrivajo. Ponovite, da oblikujete 2 plasti.
Z električnim mešalnikom stepite maslo in sladkor v prahu, dokler ne postaneta rahla in kremasta. Dodajte jajca, eno za drugim, in po vsakem dodajanju stepajte. Presejte moko, nato dodajte mleko in preostali rum. Na nizki hitrosti stepajte, dokler se ne povežejo. Zmes previdno po žlicah vlijte v pekač. Enakomerno razporedite, da prekrije ananas.
Pecite 1 uro in 5 minut. Obrnite na krožnik in narežite. Postrezite toplo ali na sobni temperaturi.
(Foto: pexels.com)