0 0
Pina colada torta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1/3 skodelice Rjavi sladkor
1/3 skodelice Beli rum
1/2 Ananas
170 g Maslo
1 skodelica Sladkor v prahu
Jajce
1 1/3 skodelice Moka za vzhajanje
3/4 skodelice Moka
160 ml Kokosovo mleko

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pina colada torta

  • 1 ura 30 minut
  • Porcije 10
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 180 °C. Namastite okrogel pekač. Dno in stranico obložite s papirjem za peko.

V majhno ponev na srednji temperaturi dajte rjavi sladkor, 2 žlici ruma in 2 žlici vode. Mešajte 2 minuti ali dokler se sladkor ne raztopi. Pustite, da zavre. Kuhajte 2 minuti ali dokler se sirup nekoliko ne zgosti. S sirupom pokapajte dno pripravljenega pekača.

Vsak kos ananasa po dolžini narežite na tanke rezine. Polovico rezin razporedite po dnu pekača, tako da se rahlo prekrivajo. Ponovite, da oblikujete 2 plasti.

Z električnim mešalnikom stepite maslo in sladkor v prahu, dokler ne postaneta rahla in kremasta. Dodajte jajca, eno za drugim, in po vsakem dodajanju stepajte. Presejte moko, nato dodajte mleko in preostali rum. Na nizki hitrosti stepajte, dokler se ne povežejo. Zmes previdno po žlicah vlijte v pekač. Enakomerno razporedite, da prekrije ananas.

Pecite 1 uro in 5 minut. Obrnite na krožnik in narežite. Postrezite toplo ali na sobni temperaturi.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Čokolada na staromoden način
Naprej
Fižolov nadev
Nazaj
Čokolada na staromoden način
Naprej
Fižolov nadev

Dodajte Komentar