0 0
Pilav s suhim sadjem

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
55 g Suhe marelice
250 ml Voda
Pomaranča
Mlada čebula
2 žlici Olje
3 žlice Maslo
240 g Riž
4 žlice Rozine
1 žlička Kari
2 žlici Pistacije
1 žlička Garam masala

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pilav s suhim sadjem

Pilav ni le jed, temveč ima v mnogih družbah kulturni in simbolni pomen. Predstavlja gostoljubnost, tradicijo in skupnost. Kuhanje in deljenje jedi pilav pogosto vključuje tradicionalne obrede in običaje, ki se prenašajo iz roda v rod.

  • 35 minut
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Marelice namakajte v pomarančnem soku, med tem pa sesekljajte čebulo.

Segrejte olje in maslo in podušite čebulo. Dodajte še riž in ga rahlo popražite. Dodajte narezane marelice in rozine.

V pilav vmešajte začimbe, pomarančni sok in vodo. Dobro premešajte in pokrito kuhajte 20 minut. Ko je pilav kuhan, ga potresite s sesekljanimi pistacijami in postrezite. Dober tek!

(Foto: Instagram/yunusemreakkor)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Jajčevci s sirom
Naprej
Široki rezanci v goveji omaki
Nazaj
Jajčevci s sirom
Naprej
Široki rezanci v goveji omaki

Dodajte Komentar