Sestavine
-
8 x Hruške
-
140 g Sladkor
-
2 žlički Gorčična semena
-
4 žličke Angleška gorčica v prahu
-
1 žlica Ingvernariban
-
150 ml Vinski kis
-
1 žlička Čilijevi kosmiči
-
1 pest Metini listi
Navodila
Hruške v cedilu posujte z 1 žlico soli.
V ponev dajte 150 ml vode, dodajte sladkor in kuhajte 10 minut, dokler se ne ustvari sirup. Zmanjšajte temperaturo in dodajte gorčična semena in prah, ingver, kis in čili. Kuhajte še 10 minut.
Iz hrušk odcedite odvečno tekočino in jih dajte v ponev z dodatno soljo. Nežno kuhajte 10 minut, da se rahlo zmehčajo. Vmešajte meto.
Nekoliko ohladite, nato pa z žlico napolnite kozarce in tesno zaprite pokrovčke.
(Foto: pexels.com)