Sestavine
-
700 ml Jabolčni kis
-
160 g Gorčična semena
-
115 g Gorčica v prahumleta gorčična semena
-
6 žlic Javorjev sirup
-
6 žlic Cvetlični med
-
480 ml Voda
-
6 x Čebula šalotka
-
4 x Strok - česen
-
1 žlička Sol
-
60 g Čili - rdečivloženi rdeči čili
-
0.5 žlice Mleti črni popersveže mleti črni poper
Navodila
Olupite in na drobno olupite česen in šalotko. V nekoliko večji kozici zavrite vodo. V vrelo vodo dodajte gorčična semena in gorčico v prahu. Dobro premešajte in temperaturo znižajte na srednjo jakost. Nato dodajte še druge sestavine v kozico (jabolčni kis, med, javorjev sirup, česen, šalotko, poper, sol in vložen čili). Vse dobro premešajte in kuhajte še 5 minut.
Vsebino, ki je v ponvi rahlo ohladite, nato pa jo prelijte v kuhinjski mešalnik in mešajte na srednji hitrosti toliko časa, dokler zmes ni popolnoma gladka.
Z ohlajeno gorčico napolnite kozarce, zelo dobro jih zaprite in jih shranite na suhem in temnem prostoru. Gorčica mora pred prvim odpiranjem počivati vsaj 3 dni!
(Foto: Getty Images)