Sestavine
-
450 g Testo za pico
-
Moka
-
80 g Sir feta
-
2 žlici Parmezan
-
1 žlička Bazilika
-
2 žlici Suhi paradižniki
-
1 žlička Origano
-
1 strok Česen
-
Sol in poper
-
1 žlica Maslo
-
Česen v prahu
-
Marinara omaka
Navodila
Segrejte pečico na 220 °C in obložite pekač s peki papirjem.
Testo za pico položite na rahlo pomokano površino in pustite 30 minut, da se segreje na sobno temperaturo.
V skledi zmešajte feto, parmezan, sesekljane suhe paradižnike, česen, baziliko, origano ter ščepec soli in popra.
Testo razrežite na 8 enakih kosov. Vsak kos testa z rokami ali valjarjem razvaljajte v krog. Na vsak kos testa dodajte 1-2 žlici nadeva in ga prepognite, da nastane polkrog. Strani stisnite in jih položite na pekač.
Z vilicami stisnite robove vsakega žepka za pico. Vsako pito premažite z maslom in potresite s česnom v prahu, soljo in origanom. Postavite v pečico in pecite 20 minut ali dokler ne postanejo zlato rjave barve.
Žepke vzemite iz pečice in postrezite vroče z omako marinara.
(Foto: Instagram/unlimited_foods)