Sestavine
-
x1 skodelica Voda
-
x2 žlici Mleko
-
x2 žlički Kristalni sladkor
-
x1 1/4 čajne žličke Sol
-
x1 žlica Mast
-
x1 žlica Olivno olje
-
x1 skodelica Univerzalna moka
-
x1 1/4 čajne žličke Suhi kvas
-
x2 skodelici Krušna moka
-
x1 žlica Trdega zdroba (ali koruznega zdroba)
Navodila
Uporabite samo univerzalno moko. V skledo dajte vodo, mleko, sladkor, sol, skrajšano maščobo in oljčno olje ter raztopite sladkor in sol. Vmešajte kvas, zdrob ali koruzni zdrob, univerzalno moko in gnetite, da dobite mehko, a ne preveč lepljivo testo (8-10 minut). Počakajte, da pokrito z brisačo počiva približno 45 minut.
Pred uporabo testo zelo nežno odmašite in ga pustite počivati še 15 minut, preden ga uporabite v receptu. Testo lahko v naoljeni plastični vrečki hranite v hladilniku do dva dni.
Testo oblikujte v srce. Prelijte z najljubšo omako in dodatki. Pecite v vroči pečici pri temperaturi 220 – 230 °C 15-20 minut.