Sestavine
-
2 žlici Olivno olje
-
2 rezini Slanina
-
1× Čebula
-
70 g Suhe brusnice
-
80 ml Jabolčni kis
-
50 g Rjavi sladkor
-
Testo za pico
-
300 g Sladki krompir
-
200 g Mocarela sir
-
300 g Puranje meso
-
Žajbelj
Navodila
Pečico segrejte na 230 °C. V ponvi segrejte 1 žlico olja in dodajte slanino. Slanino med mešanjem kuhajte 1 minuto ali dokler ne postane zlata. Vmešajte čebulo in jo mešajte 3 minute, nato pa vmešajte brusnice. Dodajte kis in sladkor in kuhajte 10 minut.
Testo za pico premažite s čebulno mešanico. V skledi zmešajte krompir in 2 žlički olja. Krompir razporedite po pici. Potresite s sirom in na vrh položite purana. Pecite 12 minut ali dokler se sir ne stopi.
V skledi zmešajte žajbljeve liste in preostalo olje. Začinite. Z žajbljem posujte pico. Pecite še 5 minut ali dokler ne postane zlata in hrustljava.
(Foto: pexels.com)