0 0
Pica polžki

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
400 g odmrznejega listnatega testa
6 žlic paradižnikove omake za pico
100 g rezin kuhanega ali pečenega pršuta
100 g naribanega sira edamec
0.25 žličke suhega origana
1 jajce

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pica polžki

PRAVA DOMAČA KUHINJA

  • Porcije 8
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Popestrite zabavo s prijatelji ali pa kakšno drugo priložnost s slastnimi in ekspresno pripravljenimi pica polžki iz listnatega testa.

 

Dober tek!

Koraki

1
Narejeno

Priprava

Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Nizek pekač obložimo s papirjem za peko. Listnato testo razvaljamo v pravokotnik, velikosti približno 40 x 30 cm. Namažemo ga s paradižnikovo omako in obložimo z rezinami pršuta (šunke). Nato po pršutu potrosimo nariban sir in origano. Vse skupaj na krajšem koncu previdno zvijemo v rolado, ki jo za 10 minut postavimo v hladilnik.
2
Narejeno

Peka

Ohlajeno rolado z ostrim nožem narežemo na približno 1 cm debele kolobarje, ki jih razporedimo po pekaču. V skledici razžvrkljamo jajce in z njim po vrhu premažemo kolobarje. Pekač za 15 do 20 minut potisnemo v ogreto pečico. Pečene pica polžke 5 minut hladimo na pekaču, nato pa jih preložimo na krožnik ali pladenj in postrežemo.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Testo za pico
Naprej
Španska fideua
Nazaj
Testo za pico
Naprej
Španska fideua

Dodajte Komentar