0 0
Pica po turško

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Testo za pico
18 g Suhi kvas
380 g Moka
180 ml Topla voda
2 žlici Olivno olje
1/2 žličke Sol
Nadev
140 g Sir
140 g Puranje mleto meso
4 rezine Salama pepperoni
140 g Mešano mleto meso
1 strok Česen
Origano
Olivno olje
1 žlica Peteršilj

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pica po turško

  • 1 ura 15 minut
  • Srednje

Sestavine

  • Testo za pico

  • Nadev

Navodila

Deli

Na sredini moke naredite jamico in vanjo vlijte kvas, zmešan s toplo vodo. Po robu jamice potresite sol.

Dodajte olje in vse skupaj dobro pregnetite. Ko nastane gladko testo, ga oblikujte v hlebec in postavite na toplo za 45 minut, da naraste.

Namastite pekač in segrejte pečico na 220 °C.

Ko se testo podvoji, ga položite na pomokano površino. Pregnetite ga in oblikujte v “čoln”.

Čoln pokapajte z olivnim oljem in posujte z origanom.

Sesekljajte česen in peteršilj ter ju zmešajte s puranjim mesom. Posolite in poprajte ter dobro premešajte.

Puranovo zmes razporedite po eni tretjini testa.

Narežite salamo na pol. Nariban sir posujte po drugi tretjini testa in čez razporedite salamo.

Na preostalo testo razporedite mleto meso.

Pico dodatno začinite po okusu in jo postavite v pečico za 20 minut. Ko je pečena, jo razrežite in po želji postrezite z jogurtovo pomako.

(Foto: freepik.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Pečena orada
Naprej
Puran z rožmarinom
Nazaj
Pečena orada
Naprej
Puran z rožmarinom

Dodajte Komentar