Sestavine
-
Testo za pico
-
18 g Suhi kvas
-
380 g Moka
-
180 ml Topla voda
-
2 žlici Olivno olje
-
1/2 žličke Sol
-
Nadev
-
140 g Sir
-
140 g Puranje mleto meso
-
4 rezine Salama pepperoni
-
140 g Mešano mleto meso
-
1 strok Česen
-
Origano
-
Olivno olje
-
1 žlica Peteršilj
Navodila
Na sredini moke naredite jamico in vanjo vlijte kvas, zmešan s toplo vodo. Po robu jamice potresite sol.
Dodajte olje in vse skupaj dobro pregnetite. Ko nastane gladko testo, ga oblikujte v hlebec in postavite na toplo za 45 minut, da naraste.
Namastite pekač in segrejte pečico na 220 °C.
Ko se testo podvoji, ga položite na pomokano površino. Pregnetite ga in oblikujte v “čoln”.
Čoln pokapajte z olivnim oljem in posujte z origanom.
Sesekljajte česen in peteršilj ter ju zmešajte s puranjim mesom. Posolite in poprajte ter dobro premešajte.
Puranovo zmes razporedite po eni tretjini testa.
Narežite salamo na pol. Nariban sir posujte po drugi tretjini testa in čez razporedite salamo.
Na preostalo testo razporedite mleto meso.
Pico dodatno začinite po okusu in jo postavite v pečico za 20 minut. Ko je pečena, jo razrežite in po želji postrezite z jogurtovo pomako.
(Foto: freepik.com)