Sestavine
-
1 1/3 skodelice Moka
-
7 g Suhi kvas
-
ščepec Sladkor v prahu
-
ščepec Sol
-
2 žlici Olivno olje
-
1/4 skodelice Omaka za pico
-
500 g Nariban sir
-
Bazilika
-
250 g Češnjev paradižnik
-
Začimbe
Navodila
Pečico segrejte na 200 °C. Namastite pekač za mafine z 12 luknjicami.
V veliki skledi zmešajte moko, kvas, sladkor in sol. Naredite jamico. V vrču stepite olje in 2/3 skodelice tople vode. Dodajte v jamico. Mešajte, da dobite mehko, lepljivo testo. Testo položite na rahlo pomokano površino. Gnetite.
Testo razvaljajte na debelino 5 mm in izrežite 12 krogov. Z njimi obložite luknje pripravljenega pekača.
Testo namažite z omako za pico. Potresite z malo sira. Vsako pico obložite z listom bazilike in nato s paradižnikom. Potresite s preostalim sirom, nato pa s posušenimi zelišči. Pecite od 15 do 20 minut. Postrezite tople ali hladne.
(Foto: pexels.com)