0 0
Pica mafini

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

1 1/3 skodelice Moka
7 g Suhi kvas
ščepec Sladkor v prahu
ščepec Sol
2 žlici Olivno olje
1/4 skodelice Omaka za pico
500 g Nariban sir
Bazilika
250 g Češnjev paradižnik
Začimbe

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pica mafini

  • 1 ura
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 200 °C. Namastite pekač za mafine z 12 luknjicami.

V veliki skledi zmešajte moko, kvas, sladkor in sol. Naredite jamico. V vrču stepite olje in 2/3 skodelice tople vode. Dodajte v jamico. Mešajte, da dobite mehko, lepljivo testo. Testo položite na rahlo pomokano površino. Gnetite.

Testo razvaljajte na debelino 5 mm in izrežite 12 krogov. Z njimi obložite luknje pripravljenega pekača.

Testo namažite z omako za pico. Potresite z malo sira. Vsako pico obložite z listom bazilike in nato s paradižnikom. Potresite s preostalim sirom, nato pa s posušenimi zelišči. Pecite od 15 do 20 minut. Postrezite tople ali hladne.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Musaka s fižolom
Naprej
Preproste čokoladne kroglice
Nazaj
Musaka s fižolom
Naprej
Preproste čokoladne kroglice

Dodajte Komentar