Sestavine
-
500 g Sladki krompir
-
30 g Salamasesekljana
-
25 g Čedar
-
2 žlici Paradižnikova mezga
-
50 g Moka
-
2× Jajce
-
50 g Drobtine
-
Olje
-
Bazilikin pesto
Navodila
Sladki krompir kuhajte v parni košarici nad loncem z vrelo vodo 10-12 minut ali dokler ni dovolj mehak, da ga lahko pretlačite. (Lahko ga tudi položite v posodo, primerno za mikrovalovno pečico, pokrijte z dvema plastema plastične folije in segrevajte v mikrovalovni pečici na visoki stopnji 10 minut ali dokler se ne zmehča. Po potrebi odcedite.)
Sladki krompir zmečkajte s paličnim mešalnikom, da bo gladek. Vmešajte salamo, sir in omako za pico, dokler se ne združijo. Iz mešanice oblikujte kroglice in ji polagajte na pekač, obložen s papirjem za peko.
Moko, jajce in drobtine dajte v ločeni plitvi skledi. Kroglice povaljajte v moki, potopite v jajce in nato povaljajte v drobtinah. Vrnite jih na pripravljen pladenj.
Olje segrejte na srednje močnem ognju. V serijah plitvo cvrite kroglice in jih pogosto obračajte 5 minut ali dokler niso hrustljave in zlate barve. Prenesite na krožnik, obložen s papirnato brisačo, da se odcedijo. Po želji postrezite s pestom.
(Foto: unsplash.com)