0 0
Pho Bo (vietnamska juha z rezanci in govedino)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
Čebula - mlada po okusu
0.5 kg Goveji file
200 g Kalčki kalčki mungo fižola
250 g Koruzni storž
200 g Riževi rezanci
20 g Ingver
1.6 l Jušna osnova
Sol po okusu
Poper po okusu
2 x Janeževa zvezda
36 ml Sojina omaka
36 ml Limetin sok
Koriander po okusu

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pho Bo (vietnamska juha z rezanci in govedino)

Kuhinja:

Pho Bo je vietnamska tradicionalna jed z rezanci. Okusna je v kombinaciji s svežimi zelišči, kot so npr. koriander, meta, bazilika, poper in limeta.

  • 60 minut
  • Porcije 8
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Operite goveji file, posušite ga z brisačo in postavite v zamrzovalnik za cca. 1 uro. Očistite mlado čebulo, po dolžini jo prerežite na štiri dele in narežite na cca. 3 cm dolga kose. Koruzne storže očistite in narežite na rezine. Operite kalčke in pustite, da se bodo dobro posušili. Olupite ingver in ga na drobno narežite.

Kuhajte rezance v vreli slani vodi približno 2 minuti. Odcedite, oplaknite s hladno vodo in pustite, da se osušijo. S škarjami jih narežite na majhne kose in razdelite v 4 skodelice za juho.

Osnovo skupaj z ingverjem in zvezdastim janežem zavrite. Začinite še s poprom, limoninim sokom in sojino omako. Dodajte rezine koruze in kuhajte približno 5 minut. Po 3 minutah dodajte še rezine čebule.

Narežite file na zelo tanke rezine in jih dodajte v juho skupaj s kalčki. Pokrijte in kuhajte okoli 1-2 minuti. Prelijte rezance z juho in jih potresite z natrganimi listi koriandra.

Še namig:

Surov goveji file dajo v Vietnamu v sklede skupaj z rezanci in prelijejo z vrelo juho, da je meso srednje kuhano.

(Foto: Getty Images)

 

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Puranji sendvič
Naprej
Novoletna ličijeva sladica
Nazaj
Puranji sendvič
Naprej
Novoletna ličijeva sladica

Dodajte Komentar