Sestavine
-
Čebula - mladapo okusu
-
0.5 kg Goveji file
-
200 g Kalčkikalčki mungo fižola
-
250 g Koruzni storž
-
200 g Riževi rezanci
-
20 g Ingver
-
1.6 l Jušna osnova
-
Solpo okusu
-
Poperpo okusu
-
2 x Janeževa zvezda
-
36 ml Sojina omaka
-
36 ml Limetin sok
-
Korianderpo okusu
Navodila
Operite goveji file, posušite ga z brisačo in postavite v zamrzovalnik za cca. 1 uro. Očistite mlado čebulo, po dolžini jo prerežite na štiri dele in narežite na cca. 3 cm dolga kose. Koruzne storže očistite in narežite na rezine. Operite kalčke in pustite, da se bodo dobro posušili. Olupite ingver in ga na drobno narežite.
Kuhajte rezance v vreli slani vodi približno 2 minuti. Odcedite, oplaknite s hladno vodo in pustite, da se osušijo. S škarjami jih narežite na majhne kose in razdelite v 4 skodelice za juho.
Osnovo skupaj z ingverjem in zvezdastim janežem zavrite. Začinite še s poprom, limoninim sokom in sojino omako. Dodajte rezine koruze in kuhajte približno 5 minut. Po 3 minutah dodajte še rezine čebule.
Narežite file na zelo tanke rezine in jih dodajte v juho skupaj s kalčki. Pokrijte in kuhajte okoli 1-2 minuti. Prelijte rezance z juho in jih potresite z natrganimi listi koriandra.
Še namig:
Surov goveji file dajo v Vietnamu v sklede skupaj z rezanci in prelijejo z vrelo juho, da je meso srednje kuhano.
(Foto: Getty Images)