0 0
Pesto rolice

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
450 g Moka
7 g Suhi kvas
1 žlička Zlati sladkor v prahu
2 žlici Olivno olje
150 g Pesto
220 g Suhi paradižniki
100 g Mocarela sir
50 g Parmezan

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pesto rolice

Dober tek!

  • 2 uri
  • Porcije 12
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Zmešajte moko, kvas, sladkor in 1,5 žličke soli. Odmerite 300 ml tople vode in moki dodajte približno 280 ml olivnega olja ter začnite mešati, dokler se sestavine ne začnejo sprijemati v testo. Če se vam zdi testo nekoliko suho, dodajte preostalo vodo. Ko je testo združeno, ga 10 minut gnetite na delovni površini. Testo je pripravljeno, ko je mehko, voljno in elastično. Očistite skledo, pokapajte jo z malo olja, nato pa testo vrnite vanjo, ga obrnite in z oljem premažite stranice sklede. Pokrijte ga z naoljeno folijo za živila in postavite na toplo mesto, da se podvoji – odvisno od temperature bo to trajalo od 1 do 3 ure.

Pekač obložite s peki papirjem. Testo razgrnite in ga nekajkrat udarite s pestjo, da se iz njega izločijo vsi zračni mehurčki. Testo preložite na pomokano delovno površino in ga po vrhu posujte z malo moke, če je lepljivo. Testo razvaljajte v pravokotnik in ga premažite s pestom, nato razporedite paradižnike, oba sira in po želji tudi baziliko. Testo z ene od daljših strani zvijte v dolgo klobaso.

Klobaso z ostrim nožem razrežite na 12 enakomernih kosov. Na pekač jih položite z rezano stranjo navzgor. Med posameznimi rolicami pustite malo prostora, saj se bodo med peko povečevali in dotikali. Ohlapno pokrijte z naoljeno folijo za živila in pustite stati 30 minut do 1 ure, da se zvitki ponovno skoraj podvojijo. Pečico segrejte na 200 °C.

Pecite 35-40 minut, dokler se zlato ne rjavo zapeče in sredina ni videti suha in testena. Vzemite iz pečice in pustite, da se vsaj 10 minut hladi.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Pire iz jabolk in rdeče pese
Naprej
Juha iz pastinaka
Nazaj
Pire iz jabolk in rdeče pese
Naprej
Juha iz pastinaka

Dodajte Komentar