Sestavine
-
100 g Kvinoja
-
200 g Fižolpločevinka
-
1× Čebula rdeča
-
1 strok Česen
-
45 g Krušne drobtine
-
120 g Rdeča pesakuhana
-
1× Paprika
-
1 žlica Worcester omaka
-
1 žlica Peteršilj
-
1 žlica Kumina
Navodila
Izperite kvinojo, jo prelijte z vodo v posodi, zavrite in kuhajte 20 minut, nato pa jo odcedite.
V skledo dajte kvinojo, fižol, rdečo čebulo, česen, paradižnikovo mezgo, drobtine, pretlačeno rdečo peso, papriko, worcestersko omako, kumino in peteršilj. Vse skupaj zmeljite, da dobite maso za burgerje. Oblikujte 6 burgerjev in jih postavite na hladno za 20 minut.
Pečico segrejte na 170 °C. Na obloženem pekaču jih pecite 15 minut.
Iz pleskavic in žemelj sestavite burgerje s svežo zelenjavo po izbiri. Dober tek!
(Foto: freepik.com)