0 0
Pesin dip

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

250 g Rdeča pesa
1 žlička Kumina
1 žlička Dimljena sladka paprika
2 žlički Olivno olje
400 g Leča iz pločevinke
1/2 skodelice Grški jogurt
2 žlici Tahini pasta
1/4 skodelice Limonin sok
1 strok Česen
Čilijevi kosmiči
Koper

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pesin dip

  • 1 ura
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 220 °C.

Olupite rdečo peso in jo položite na sredino folije. Potresite s kumino in papriko. Pokapajte z oljem. Začinite s soljo in poprom. Stranice folije prepognite navzgor, da je pesa zaprta, na vrhu pa jo zapečatite. Položite na pekač in pecite od 50 minut do 1 ure ali dokler se ne zmehča. Hladite 20 minut.

Rdečo peso dajte v kuhinjski robot. Obdelujte, dokler ni drobno sesekljana.

Prihranite 2 žlici leče. Dodajte preostalo lečo, jogurt, tahini, limonin sok, česen in čili. Miksajte, dokler ni vse gladko in združeno. Začinite s soljo in poprom.

Z žlico prelijte v skledo za serviranje. Preko dipa vmešajte dodaten jogurt. Potresite s prihranjeno lečo, dodatno papriko, čilijevimi kosmiči in koprom. Postrezite z riževim čipsom.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Preproste čokoladne kroglice
Naprej
Princeskin napitek
Nazaj
Preproste čokoladne kroglice
Naprej
Princeskin napitek

Dodajte Komentar