Sestavine
-
250 g Rdeča pesa
-
1 žlička Kumina
-
1 žlička Dimljena sladka paprika
-
2 žlički Olivno olje
-
400 g Leča iz pločevinke
-
1/2 skodelice Grški jogurt
-
2 žlici Tahini pasta
-
1/4 skodelice Limonin sok
-
1 strok Česen
-
Čilijevi kosmiči
-
Koper
Navodila
Pečico segrejte na 220 °C.
Olupite rdečo peso in jo položite na sredino folije. Potresite s kumino in papriko. Pokapajte z oljem. Začinite s soljo in poprom. Stranice folije prepognite navzgor, da je pesa zaprta, na vrhu pa jo zapečatite. Položite na pekač in pecite od 50 minut do 1 ure ali dokler se ne zmehča. Hladite 20 minut.
Rdečo peso dajte v kuhinjski robot. Obdelujte, dokler ni drobno sesekljana.
Prihranite 2 žlici leče. Dodajte preostalo lečo, jogurt, tahini, limonin sok, česen in čili. Miksajte, dokler ni vse gladko in združeno. Začinite s soljo in poprom.
Z žlico prelijte v skledo za serviranje. Preko dipa vmešajte dodaten jogurt. Potresite s prihranjeno lečo, dodatno papriko, čilijevimi kosmiči in koprom. Postrezite z riževim čipsom.
(Foto: pexels.com)