Sestavine
-
250 g Rdeča pesa
-
3 vejice Timijan
-
Oljčno olje
-
2 stroka Česen
-
400 g Čičerikaiz pločevinke
-
40 g Korianderlisti
-
1 x Limona
-
2 žlici Sezamova pasta
-
1 žlička Dimljena sladka paprika
Navodila
Pečico segrejte na 200 ºC.
Čips: Rdečo peso olupite in narežite na tanke rezine, nato jo položite v skledo. Naberite timijanove liste in jih prelijte z 1 žlico oljčnega olja.
Razporedite na obložene pladnje in pecite 15 minut ali dokler ne postane hrustljava. Počakajte, da se ohladi.
Omaka: Česen olupite in zdrobite v mešalniku, nato pa vanj stresite čičeriko s sokom.
Dodajte preostale sestavine z žlico oljčnega olja in zmiksajte do gladkega.
Začinite, nato prelijte v manjšo skledo, pokapajte z oljčnim oljem in postrezite s čipsom.
(Foto: pexels.com)