0 0
Pesa z ingverjem

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
2 x Klinček
8 g Poprova zrna
3 g Kumina
1 kg Rdeča pesa
375 ml Rdeči vinski kis
80 g Ingver
375 ml Voda
100 g Sladkor
2 x Cimetova palčka
6 g Sol

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pesa z ingverjem

LASTNOSTI:

    Recept za rdečo peso, in to skupaj z ingverjem...

    • 1 ura in 20 minut
    • Porcije 2
    • Lahko

    Sestavine

    Navodila

    Deli

    Pečico segrejte na 200°C in pekač pokrijte s peki papirjem.

    Peso dobro skrtačite pod vodo in osušite. Porežite liste, pustite del stebel in stržen korenin pustite.

    Položite jo na pekač, ki ga pokrijte z alu folijo.

    Peco pecite okoli 60-70 minut, odvisno od njene velikosti. Če gre nož brez težav v peso, pomeni da je že je gotova.

    Pečeno peso ohladite, nato pa jo olupite s hrbtno stranjo noža. Narežite jo po vaši želji (na rezine, na palčke ali pa celo večje kose).

    V vsak kozarec dajte še dve nageljnovi žlici in ¼ čajne žličke kumine ter žličko poprovih zrn. Kozarca napolnite s peso.

    V lonec dajte vodo, vinski kis, olupljen na večje rezine narezan ingver, cimetove palčke, sladkor in sol. Zavrite in kuhajte 2-3 minuti.

    V oba kozarca razporedite polovico narezanega ingverja in v vsakega dodajte še polovico cimetove palčke. Vročo tekočino nalijte v kozarce do vrha in ju dobro ter tesno zaprite.

    Polne kozarce sterilizirajte v pečici za 15 minut pri 100°C. Ohladite pri sobni temperaturi in shranite na hladnem in temnem mestu.

    (Foto: Getty Images)

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    Zelenjavne testenine
    Naprej
    Losos s koromačem
    Nazaj
    Zelenjavne testenine
    Naprej
    Losos s koromačem

    Dodajte Komentar