Sestavine
-
2 žlici Olivno olje
-
500 g Jagnjetina
-
4× Mladi jajčevec
-
1× Čebula
-
2× Lovorjev list
-
2 žlici Kumina
-
2 žlički Koriander
-
2 žlici Paradižnikova pasta
-
3 skodelice Goveja juha
-
ščepec Žafran
-
3/4 skodelice Freekeh
-
1/2 skodelice Suhe marelice
-
1 žlica Med
-
1 žlička Limonina lupina
-
2 skodelici Bob
-
2 žlici Pistacijasesekljana
-
Metini listi
-
Granatno jabolko
Navodila
V ponvi na močnem ognju segrejte 1/2 olja. Narezano jagnjetino pecite 6 minut ali dokler ne porumeni po vsej površini. Prenesite na krožnik.
V ponev dodajte jajčevce. Ob občasnem mešanju kuhajte 5 minut ali dokler ne porumeni in se skoraj zmehča. Prenesite na ločen krožnik.
Na srednji temperaturi segrejte preostalo olje v ponvi. Dodajte čebulo in lovorjev list. Kuhajte 3 minute ali dokler se ne zmehča. Dodajte kumino, koriander in paradižnikovo pasto ter dobro premešajte. Dodajte juho, žafran in 2 skodelici vode. Pustite vreti.
Jagnjetino vrnite v ponev. Pokrito kuhajte 45 minut ali dokler se skoraj ne zmehča. Dodajte freekeh in marelice. Pokrito kuhajte 20 do 25 minut ali dokler se freekeh ne zmehča.
V ponev vrnite jajčevce z medom, limonino lupino in bobom. Kuhajte 5 minut ali dokler se ne segreje. Odstranite in zavrzite lovorjeve liste. Postrezite juho s pistacijami, z meto in s semeni granatnega jabolka.
(Foto: pexels.com)